***ZOREN*** ZOREN.E ISLEM SIRASI, SIRKETTEN GELEN VE YUKARIDA YER ALAN OZEL DURUM ACIKLAMASININ DUYURULABILMESI
AMACIYLA GECICI OLARAK ISLEME KAPATILMISTIR. SIRKETIN ISLEM SIRASI SAAT
16:30:00'DAN ITIBAREN YENIDEN ISLEME ACILACAKTIR. ***

| ***ZOREN******KIPA*** Zorlu Enerji Elektrik Uretim A.S.'nden gelen yazi: Medyada cikan haberlere istinaden yapilan aciklamamiz. Medyada cikan haberlere istinaden sirketimizin % 97.2'sine sahip oldugu Zorlu Dogal Elektrik Uretim A.S. Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gida Sanayi A.S. ile 1 Ocak 2009'dan itibaren gecerli olmak uzer elektrik satisi icin sozlesme imzalamistir. Daha onceki donemlerde cesitli basin organlarina verdigimiz aciklamalar paralelinde onumuzdeki bes yillik donemde yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali yatirimlara oncelik vererek, hidroelektrikte HES'de 1000 MW, RES'de yurticinde ve yurtdisinda 300'er MW olmak uzere toplam 600 MW, jeotermalde ise 100 MW kurulu guce ulasmak hedeflenmektedir. ***ZOREN******KIPA*** (15/01/2009 - 09:02:17) |

| ***ZOREN***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (26 OCAK 2009) Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin 26.01.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. Açıklanacak özel durum: Zorlu Enerji Grubu bünyesinde bulunan Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan ruhsat başvurularının kabul edilmesi ve süresi dolan ruhsatlara ilişkin açıklamamız. Zorlu Enerji Grubu bünyesinde bulunan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin % 73 oranında hissedar olduğu Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından I numaralı Marmara Bölgesi için Petrol İşleri Genel Müdürlüğü nezdinde başvuruları kabul edilerek bu şirketimize 6326 sayılı Petrol Kanunu'nun 20, 51, 55'inci maddeleri gereğince; dört yıl süre ile I numaralı Marmara Bölgesi için AR/ZOR/4532 hak sıra numaralı olarak petrol arama ruhsatı verilmiştir. Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin X numaralı Siirt Petrol Bölgesinde % 100 sahip bulunduğu AR/ZOR/3856 numaralı ruhsatın Petrol İşleri Genel Müdürlüğü nezdinde Energy Operations Turkey LLC'nin % 50 ortaklığı 6326 sayılı Petrol Kanunu'nun 34, 35, 36'ıncı maddeleri gereğince kabul edilmiştir. Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrol Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 6326 sayılı Petrol Arama Kanunu'nun 20, 51, 55'inci maddeleri gereğince; dört yıl süre ile almış olduğu XI numaralı Diyarbakır Bölgesinde AR/ZOR/3959, AR/ZOR/3960 ve XII numaralı Gaziantep Bölgesinde AR/ZOR/3929, AR/ZOR/3857 hak sıra numaralı ruhsatların süreleri dolmuştur. “ (27/01/2009 - 08:48:50) |

| ***ZOREN*** Zorlu Enerji Elektrik Uretim A.S.'nden gelen yazi: Konu: Zorlu Enerji Grubu Baskani Murat Sungur Bursa'nin 11 Subat 2009 tarihinde Reuters'a yaptigi aciklamalara istinaden yapilan aciklama: Zorlu Enerji Grubu Baskani Murat Sungur Bursa'nin Reuters'a yaptigi aciklamalara istinaden, Zorlu Enerji Grubu'nun global finans krizine ragmen 2015 yillinda 4,200 Megawattlik (MW) elektrik uretim kurulu gucune ulasmak icin plandigi 6-8 milyar dolarlik yatirim hedefi devam etmekte olup bu kapsamda Turkiye, Rusya, Israil ve Pakistan'da bu yil yeni santrallerin devreye alinmasi veya insaatlarina baslanil masi hedeflenmektedir. Sirketimizin Israil'de gerceklestirmeyi plan- ladigi dort proje (Dorad Projesi, 800 MW (% 25'i Zorlu Enerji'ye ait), Ramat Negev Projesi, 100 MW (% 51'i Zorlu Enerji'ye ait), Ashdod Projesi, 50 MW (% 51'i Zorlu Enerji'ye ait), Solbar Projesi, 100 MW (% 27'si Zorlu Enerji'ye ait) olmak uzere toplam 1,050 MW gucunde dort adet dogalgaz santrali) arasinda en buyuk proje olan Dorad Projesi ile ilgili olarak kredi gorusmeleri devam etmekte olup, finansmanin saglanmasinin ardindan takriben 2009 yilinin ikinci yarisinda yatirimlara baslanmasi hedeflenmektedir. Bunun yani sira gecen yil gerceklesen Ozellestirme Ihalesi ile Sirketimize gecen Ankara Dogal Elektrik Uretim A.S.'ye ait Kars, Tokat, Eskisehir, Rize, Erzurum, Erzincan ve Tunceli'deki hidroelektrik ile Denizli'deki jeotermal santrallerinin 30 yillik isletme hakki ve Van'daki dogal gaz santrali (toplam 141 MW kurulu guce sahip dokuz santral) ile ilgili olarak onumuzdeki 3 yillik surecte takriben 150 mn $'lik bir yatirim ile kapasitenin Jeotermal'de 45 MW, Hidroelektrik'te 60 MW artirilmasi hedeflenmektedir. Bu yil faaliyete gecmesi hedeflenen yeni santraller ve ek kapasite yatirimlari paralelinde (Luleburgaz'da 60 MW dogalgaz (% 100'u Zorlu Enerji'ye ait), Rus'da 340 MW dogalgaz (% 51'i Zorlu Enerji'ye ait), Osmaniye'de 135 MW (% 86.1'i Zorlu Enerji'ye ait) ruzgar santralleri) Zorlu Enerji Grubu 2009 yili icin % 30'luk ciro buyumesi hedeflemektedir. ***ZOREN*** (20/02/2009 - 14:36:16) |

| AHMET NAZİF ZORLU’NUN KIZI ŞULE ZORLU, ZORLU HOLDİNG ORTAKLIĞINDAN AYRILDI Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu’nun kızı Şule Zorlu, holding ortaklığından ayrıldı. Hisselerini 40 milyon TL’ye babasına devreden Zorlu, bir süre önce de Vestel’den istifa etmişti Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun kızı Şule Zorlu, holdingdeki hisselerini 40 milyon TL bedel karşılığında babasına devrederek ortaklıktan ayrıldı. 6 Şubat 2009’da alındığı öğrenilen karar sonrası Şule Zorlu, sahibi olduğu 31 milyon 550 bin adet Zorlu Holding hissesini, 40 milyon TL karşılığında babasına devretti. Ancak Şule Zorlu’nun ayrıldığı ortaklıklar holdingle sınırlı kalmadı. Zorlu, yine 6 Şubat’ta alınan kararla Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım şirketindeki hisselerini de 585 bin 600 TL’ye babasına devrederek bu ortaklıktan da ayrıldı. Şule Zorlu, Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisi ve Levent’teki Deva arazisi gibi pek çok değerli araziyi portföyüne katan Zorlu Gayrimenkul’ün Şubat 2008’de Murahhas Üyeliği’ne atanmıştı. Zorlu Gayrimenkul’ün en iddialı projeleri arasında, Karayolları arazisinde yapılacak olan Zorlu Center da yer alıyor. Şule Zorlu, yine 6 Şubat’ta Zorlu Yapı Yatırım şirketindeki hisselerini 50 bin TL karşılığında babasına, Taç Ev Tekstil Ürünleri şirketindeki hisselerini ise 5 bin TL’ye kardeşi Mehmet Emre Zorlu’ya devrederek bu ortaklıklardan da ayrıldı. Şule Zorlu’nun ayrıca, 2 Şubat’ta Zorlu Yapı Endüstrisi ve İnşaat şirketinin yönetim kurulundan istifası da kabul edildi. Şule Zorlu, 23 Aralık 2008’de ise Vestel Dış Ticaret ile Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama şirketlerindeki yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerinden istifa etmişti. Zorlu’nun 29 Aralık 2008’de Vestel Elektronik’ten de istifa etmesinin ardından Vestel’den İMKB’ye yapılan açıklamada, “Zorlu Şirketler Grubu’ndaki yeniden yapılanma nedeniyle Şule Zorlu, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş’deki mevcut yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmiş ve boşalan söz konusu üyeliğe Türk Ticaret Kanununun (TTK) 315. maddesi uyarınca ilk genel kurul toplantısında onaya sunulmak üzere Mehmet Emre Zorlu atanmıştır” denilmişti. Profesyonel iş yaşxxına Denizbank’ta başlayan ve yaklaşık 5 yıl bu kurumda çeşitli departmanlarda görev alan Şule Zorlu, bankacılık sektöründe Denizbank iştiraklerinden Anadolu Kredi Kartları şirketinde Murahhas Üyelik görevini üstlenmişti. Zorlu Tekstil Grubu’nda da görev alan Şule Zorlu, 4 yıl boyunca Linens Pazarlama AŞ’de Genel Müdürlük yapmıştı. Foreks Haber Merkezi (24/02/2009 - 08:05:41) |

| ZORLU,"İYİMSER OLMAK İSTİYORUM AMA MAALESEF DURUM ZOR" Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, global krizin etkisinin artık her sektörde ciddi şekilde yaşandığını belirterek,"İyimser olmak istiyorum ama maalesef durum zor" dedi. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, iç pazarda satışların üçte bire kadar gerilediğini belirten Zorlu,"Dayanıklı tüketim ürünleri üretenler çok hasar gördü. Otomotiv sektörü büyük yara aldı. Bizim satışlarımızda yüzde 10-15 civarında düşüş var. Bugün iç pazarda herkes kendini kastı, alışveriş yapan yok. İhtiyacı olan bile belirsizlik yüzünden bir şey almıyor. Tüketici kasınca her yer kuruyor. Hem içerde hem dışarda böyle durgunluk görmedim. Kime sorsam işlerin kesatlığından şikayet ediyor." diye konuştu. Bazı sektörlerde üretimin yüzde 30'lara kadar gerilediğini, birçoğunun ise yüzde 50 civarında düşüşler yaşadığını kaydeden Zorlu,"Krizden etkilenmedik diyen yalan konuşur. Kendi kendimize öldük bittik demeyelim ama gerçekleri de gözardı etmeyelim. Özellikle iç pazar odaklı çalışanlar çok büyük sıkıntı yaşıyor. Fabrika kapatmak zorunda kalanlar var, işsiz kalanlar var" dedi. Türkiye'nin 1994 ve 2001'de de ciddi krizler yaşadığını ancak bu kez krizin tüm dünyada yaşandığını hatırlatan Zorlu, Dünya genelinde yaşanan durgunluk ve krizden Türkiye'nin de nasibini aldığını kaydetti. Zorlu şöyle devam etti: "Dünyada da elektronikten enerjiye her sektör daralıyor, insanlar işsiz kalıyor. Maalesef Türkiye işin ciddiyedini çok geç anladı. Karamsar olmak, kötü düşünmek istemiyorum ama en kötüsü olacakmış gibi bir an önce tedbir almamız lazım. Çünkü şartlar seçim sonrasının daha zorlu geçeceğini gösteriyor. Şimdi hepimize düşen bu zor şartlarda dolabı döndürmek." Zorlu Grubu 2008'de 6 milyar dolar ciroya ulaştı. Foreks Haber Merkezi (10/03/2009 - 08:42:35) |

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir