YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

MTEKS - Metemteks

MTEKS - Metemteks

Mesaj Numarası:#1  İleti ADMİN » 04 May 2008, 16:59

MTEKS - Metemteks
ADMİN
Site Yöneticisi

Teşekkür etti: 2 defa
Teşekkür aldı: 2 defa

Re: MTEKS - Metemteks

Mesaj Numarası:#2  İleti YAĞMUR » 15 Arl 2008, 01:55

***MTEKS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (05 ARALIK 2008)
Metemteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 05.12.2008 tarihli
yazısı aşağıya çıkarılmıştır.

“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği
uyarınca yapılan açıklamadır.

Şirketimizin 2008 yılı ara dönemler itibariyle hazırlanan konsolide
finansal tablolarına göre Türk Ticaret Kanunu’nun 324’üncü maddesi
kapsamında sermayenin yarısı karşılıksız kalmış durumdadır.
Şirketimiz yönetim kurulu 05.12.2008 tarih ve 16 sayılı
toplantısında, TTK 324’üncü maddesi gereğince Şirket aktif
değerlerini rayiç değerler ile tespit ettirmek amacı gerekli
işlemlerin başlatılmasına, TTK 324 maddesi gereğince Şirket aktif
değerlerinin rayiç değerleri tespit edildikten sonra bu değerler
üzerinden hazırlanacak finansal tablolar kamuoyu ve yatırımcıların
bilgisine sunulmasına ve ilk genel kurul gündemine alınmasına karar
verilmiştir.”

(12/12/2008 - 08:45:59)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 0 defa

Mesaj Numarası:#3  İleti YAĞMUR » 17 Arl 2008, 08:58

***MTEKS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (16 ARALIK 2008)
Metemteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 16.12.2008 tarihli

uyarınca yapılan açıklamadır.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII No:39 sayılı tebliği uyarınca
yapılan açıklamadır.

Şirkeimizin 2008/16 sayılı özel durum açıklamasında Eskoda Enerji
Elektrik Üretim İthalat ve İhracat A.Ş.’nin hisselerinin satışını
gerçekleştirmiş olduğumuz İlhan Doğan’ın Şirketimiz ile doğrudan
veya dolaylı sermaye-yönetim ilişkisi bulunmamaktadır. Gerçekleşen
satış sonucunda kar veya zarar oluşmamıştır. Eskoda Enerji Elektrik
Üretim İthalat ve İhracat A.Ş’nin 01.11.2007 tarihinde EPDK’ya
yapılmış olan RES başvurusu maalesef 15 aya varmasına karşılık
sadece müracat niteliğinde kalmış olup akibeti hakkında EPDK’dan bir
bilgi alınamadığından, değerleme için bir kriter oluşmamıştır. Bu
nedenle Sermaye bedeli üzerinden satışı gerçekleştirilmiştir.

Satış değerinin Şirketimizin kamuya açıklanan sol yıllık mali
tablolarındaki;

Maddi Durun varlıklara oranı %5,54

Aktif Toplamına oranı %2,36

Brüt Satışlara oranı %6,66 olarak gerçekleşmiştir.

Özetle söylememiz gerekirse, yapılan varlık (iştirak) satışının
ilişkili taraflarla olmaması ve son yıllık mali tablolarda yer alan
aktif toplamının %10’una ulaşamaması nedeni ile söz konusu işlemin
değerlemesi yaptırılmamıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#4  İleti YAĞMUR » 30 Oca 2009, 17:46

MTEKS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (29 OCAK 2009) Metemteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 29.01.2009 tarihli

uyarınca yapılan açıklamadır..

04.03.2008 tarih ve 2008/03 numaralı özel durum açıklamamızda %99
hissesini 134.652 TL bedel ile aldığımızı duyurduğumuz, BBS Elektrik
Üretim Dağıtım A.Ş.’nin %24,5 hissesini Tokar Enerji Üretim ve
Yatırım Ltd. Şti. Firmasına 200.000 TL sına %24,5 hissesinin Soft
Elektrik ve Enerji San. Tic. Ltd. Şti. Firmasına 200.000 TL sı
bedelle satılmıştır. Toplam %49 hissenin devir bedeli olan 400.000
TL karşılığında 28.02.2009 vadeli senetler alınmıştır.”

(30/01/2009 - 08:39:56)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#5  İleti YAĞMUR » 23 Şub 2009, 04:12

Van-Et Ticari Yatırımlar Gıda Sanayi Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin 20.02.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 54 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Sermaye Piyasası Kurulunun Seri: VIII No:54 sayılı tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Şirket’imizin daha önce de kamuoyuna duyurulan et ve gıda sektörü dışında da doğrudan ve/veya dolaylı olarak iştirakler yoluyla faaliyet göstermesi amacı paralelinde alınan 13.02.2009 tarih ve 931 sayılı Yönetim Kurulu toplantımızda, Şirket’imizin enerji sektöründeki faaliyetlerinin geliştirilmesi ve artırılmasına yönelik olarak yatırımlar gerçekleştirilmesine, bu faaliyetlerin doğrudan Şirket’imiz ( veya iştiraki Metro Enerji) tüzel kişiliği altında sürdürülmesi yerine, halka açık şirket hisselerinden portföy oluşturulması ve/veya yeni bir Şirket satın alınması veya kurulması, bu Şirket bünyesine yeni projeler eklenmesi yoluyla gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.
Şirket’imiz Yönetim Kurulu, anılan “enerji sektörüne yatırım kararı” paralelinde, 18 Subat 2009 tarih ve 932 sayılı Kararı ile,
I-) a)ortaklık payları halen İMKB’ nda “MTEKS” koduyla işlem görmekte olan Metemteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne İMKB’den pay satın almak yoluyla iştirak edilmesine,
b) İMKB’nda işlem görmekte olan payların satın alınma adet ve tutarı konusunda Yönetim Kurulu Başkanı’mız Hayati Üstün’e tek başına yetki verilmesine,
Şirket’imiz ve dolayısıyla ortaklarının da anılan işlemler nedeniyle zarar veya ticari kayba uğramalarının önlenmesini teminen konunun yüksek önemde gizlilik içinde yürütülmesine,
c) Metemteks’in İMKB’nda işlem gören hisse senetleri dışında, oy hakkı imtiyazına sahip paylarının da mevcudiyeti dikkate alınarak, yönetim ve kontrol paylarının satın alınması amacıyla da söz konusu imtiyazlı paylara sahip kişi ve/veya kurumlarla görüşme imkanının araştırılmasına,
d) Satın almaya konu ve İMKB’de işlem görenler dışındaki payların devrine ilişkin görüşmelere başlanılması ve devir fiyatının Borsa fiyatından farklı olması halinde, devre konu yönetim ve kontrol imtiyazı sağlayan(oy hakkı imtiyazı) A Grubu paylara ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleriyle yetkilendirilmiş kurumlardan birine değerleme çalışması yaptırılmasına,
II-) Gerek Şirket’imizin, gerekse satın alınacak payların Sermaye Piyasası Mevzuatına tabi Şirket’e ait olması sebebiyle, ,Sermaye Piyasası Kurulu’nca 6 Şubat 2009 tarih ve 27133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Seri: VIII; NO:54 Sayılı “Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği” hükümlerince tanımlanan “içsel bilgiler” niteliğinde olduğu dikkate alınarak, bu bilgilerin kamuya duyurulmasında anılan Tebliğ’in “içsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesi” hükümlerine uyarınca ;
a)satın alma niyeti ve İMKB’de satın alınacak payların kamuya duyurulmasının,
-işlemin gerçekleşmemesi halinde tasarruf sahibi aleyhine sonuçlar doğurabileceği,
-beklentilerin hisse senedinin işlem fiyatını yükselterek, Şirket’imizin iktisap bedelini artırabileceği, bu hususun ise meşru çıkarlarımızın zarar görmesine yol açabileceği, dikkate alınarak gizli tutulmasına,
b) Yine ilgili Tebliğ hükümleri uyarınca bu bilgilerin gizli tutulmasına yönelik olarak tüm tedbirlerin Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Üstün tarafından alınmasının ve bu hususta yetkilendirilmesine,
c) I-d’de yer alan kararımız uyarınca, yönetim ve kontrol paylarının devrine ilişkin bir görüşme zemininin yaratılması halinde,
-İmzalanacak iyi niyet ve gizlilik anlaşmasına, konunun anılan Tebliğ’in “içsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesi” hükümlerine uyarınca karşı tarafça da gizli tutulacağı hükmünün eklenmesine ve uygulamanın bu yönde yürütülmesine,
III-)“içsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesi” II-a’da yazılan gerekçelerin ortadan kalkması ve/veya gizliliğin sağlanamaması halinde, kamuoyunun konuyla ilgili olarak derhal bilgilendirilmesine,
IV-) Satın almaya konu ve İMKB’de işlem görenler dışındaki payların devrine ilişkin görüşmelere başlanılması ve devir fiyatının Borsa fiyatından farklı olması halinde, devre konu yönetim ve kontrol imtiyazı sağlayan(oy hakkı imtiyazı) A Grubu paylara ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleriyle yetkilendirilmiş kurumlardan birine değerleme çalışması yaptırılmasına,
Mevcudun oybirliği ile karar vermiştir.
a)Anılan yönetim Kurulu Kararı’mıza istinaden, Metemteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin İMKB’de işleme konu olmayan, halka kapalı paylar statüsündeki, 25.000.000.-TL’lık sermayesinde %19,11 oranındaki payı temsil eden oy haklarında imtiyazlı A Grubu hisse senetlerinin kısmen veya tamamen satın alınmasına yönelik olarak, söz konusu payların sahibi ve Metem Turizm Tekstil Insaat Ticaret Yatırım A.Ş. ve payları devre konu Şirket METEMTEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş ile 18 Şubat 2009 tarihinde “gizlilik sözleşmesi ve iyi niyet mektubu “ imzalanmıştır.
b)Anılan Yönetim Kurulu Kararı’nda da detayları verildiği üzere; satın alma niyeti ve İMKB’de satın alınacak payların kamuya duyurulmasının,
-İşlemin gerçekleşmemesi halinde tasarruf sahibi aleyhine sonuçlar doğurabileceği,
-beklentilerin hisse senedinin işlem fiyatını yükselterek, Şirket’imizin iktisap bedelini artırabileceği, bu hususun ise meşru çıkarlarımızın zarar görmesine yol açabileceği, dikkate alınarak, Seri:VIII; NO:54 Sayılı “Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği” nin 15’inci ve 17’nci maddeleri hükümlerince içsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiş ve durum özel durum açıklamasıyla kamu oyuna duyurulmamıştır.
Gelinen bu aşamada, içsel bilgilerin gizliliğinin korunmasına yönelik kaygılarımız nedeniyle durumun, mali piyasaların kapalı olduğu hafta sonuna denk gelmesi de dikkate alınarak, kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.
Konuyla ilgili gelişmelerin oluşması halinde kamuoyu derhal bilgilendirilecektir.”
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#6  İleti YAĞMUR » 24 Şub 2009, 03:14

Van Et "enerji sektörüne yatırım kararı"

paralelinde , Metemteks

Tekstil

Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin

İMKB'de işleme konu olmayan, halka kapalı paylar statüsündeki, 25.000.000.-TL'lık sermayesinde

%19,11 oranındaki payı temsil eden oy haklarında imtiyazlı A Grubu hisse senetlerinin kısmen veya tamamen satın alınmasına yönelik olarak, söz konusu payların sahibi ve Metem Turizm Tekstil Insaat Ticaret Yatırım A.Ş. ve payları devre konu Şirket

METEMTEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş

ile

18 Şubat 2009 tarihinde "gizlilik sözleşmesi ve iyi niyet mektubu " imzalandığını açıkladı.

MRZ Araştırma Yorumu: Metemteks'in 2008/9 finansalı paralelinde defter değeri 0.45TL'dir. Şirketin enerji alanındaki yatırımları dikkate alınarak defter değerinin 1.5 katı oranında bir satış değerinin oluşması beklenebilir ki bu 0.68 TL'lik satış fiyatı olasılığına işaret etmektedir. Satış sürecinin olumlu tamamlanması halinde yönetim değişimi gerçekleşeceğinden, küçük hissedarlar için çağrı yapılması gerekecektir. Ancak şirketin A ve B Grubu olmak üzere iki tür hissesi olması ve halka açık payların imtiyaza sahip olmayan B tipi hisseler olması, İMKB'de işlem gören MTEKS hisselerinin öngördüğümüz olası satış fiyatının altında bir seviyede fiyat oluşacağına işaret etmektedir. Olası fiyat riskine karşın, MTEKS'in görece daha güçlü bir finansal bünyeye dahil olması ise olumlu bir potansiyel yaratabilir.
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#7  İleti gulan5561 » 27 May 2010, 22:41

bence bu yıl iyi işler yapacaktır bugün müthiş işlem hacmi vardı fakat spek amca iyi tuttu demek ki bir bildiği var kesinlikle satmayın silkelenmeyin sabır her derde iyi gelir kazanmak için bu şarttır biline bol kazançlar dilerim.
gulan5561
Çavuş
Çavuş

Re: yardım cı olsanız

Mesaj Numarası:#8  İleti monokuler96 » 17 Oca 2011, 15:11

,92 den mteks aldım.fakat bu gün baktığımda hisseniz fiyatı 1,66.fakat alış maliyetim4,6 olmuş yani bayağı zarar var.fakat bana MTEKSr ADINDA kupon vermiş ama gende baya zarar var ne yapmam gerekiyor yardım edebilirmisiniz
monokuler96
Er

Sonraki

M GRUBU HİSSE SENETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir