YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

TRCAS - Turcas Petrol

Re: TRCAS - Turcas Petrol

Mesaj Numarası:#19  İleti kkkarabuklu » 12 Şub 2009, 01:23

10.02.2009 10:07
RAPOR-ŞİRKET HABERLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ(İŞ YATIRIM)
İş Yatırım (www.isyatirim.com.tr) Tarafından Hazırlanan Şirket Haberlerinin Değerlendirilmesi Raporu:

Turcas Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy 5 yılda enerjiye 5 milyar dollar yatırım planladıklarını açıkladı. Şirket, Turcas Petrol’un2008 karındaki artışın %10-15 olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca Erdal Aksoy Socar&Turcas Refineri A.Ş.’in EPDK’ya Petkim’in Aliağa tesisinde 3 milyar dollar yatırım ile 10mt/ yıllık kapasiteli rafineri kurmak için lisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Şirket rafineride motorin ve nafta üretmeyi planlıyor ve rafinerinin 2014 tarihinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Petkim üretilen naftayı kendi ihtiyacıiçin kullanacak. Ayrıca İMKB’ye yapılan açıklamada, Turcas Elektrik Üretim’in E.ON ile Denizli’de yapmak üzere müracaat ettiği 840MW’lik doğalgaz santraline ilişkin üretim lisans başvurusunun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nca kabul edildiği belirtti. Potansiyeli 4.07 YTL 55% Potansiyel Öneri/Getiri TUT"
kkkarabuklu
Çavuş
Çavuş

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 0 defa

Mesaj Numarası:#20  İleti kkkarabuklu » 12 Şub 2009, 01:36

turcas petrol a.s. ile ilgili olarak turcas enerji
holding a.s.'nden gelen yazi;
09.02.2009 tarihinde turcas petrol a.s. hisse senetleriyle ilgili
olarak 2.58/2.62 tl fiyat araligindan 406.537 adet alis islemi
ortakligimizca gerceklesmis, toplam hisse miktarimiz 6.952.382
adet olup, 136.500.000 tl sermaye icindeki payimiz % 5.09'dur.
kkkarabuklu
Çavuş
Çavuş

Mesaj Numarası:#21  İleti YAĞMUR » 12 Şub 2009, 03:50

[b]TRCAS[/b]-Turcas Petrol'ün %30 iştirak ettiği(diğer % 70 dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Alman E.ON Energie) E.ON&Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş.'nin Denizli ili Kaklık mevkiinde inşa etmeyi planladığı 800 MWe gücündeki doğalgaz yakıtlı termik-kombine çevrim elektrik üretim tesisine EPDK lisans verdi. Toplam 900 milyon dolarlık yatırımın 2013 yılında devreye alınması planlanmaktadır.

Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#22  İleti YAĞMUR » 27 Şub 2009, 14:35

***TRCAS*** Turcas Petrol A.S.'nden gelen yazi: Bagimsiz Denetim Kurulusunun tespiti. Yonetim Kurulumuzun 27.02.2009 tarih ve 2009/1 nolu karari geregi; Sirketin 2009 ve 2010 yillari mali tablolarinin denetlenmesi icin bagimsiz denetim sirketi olarak "Basaran Nas Bagimsiz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Musavirlik A.S."nin secilmesinin 2008 yili Olagan Genel Kurulu'nun onayina sunulmasina karar verilmistir. ***TRCAS*** (27/02/2009 - 14:33:37)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#23  İleti wolf » 14 Eyl 2009, 13:42

TRCAS TEKNİK ANALİZİ(ANADOLU YATIRIM) Anadolu Yatırım (http://www.anadoluyatirim.com.tr) Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Raporu:

TEPKI YÜKSELİŞİ GELEBİLİR.

4.50 Zirve seviyesini gördükten sonrası 11 iş gununde yuzde -12 gerıleyen hıssede tepkı vaktı. Düzeltmede guclu duran hısse, yenı zirve denemesi yapmak isteyen görüntü oluşmakta. Hissede bugun 4.08 önemli bir destek üzerinde ilerleyen 2-3 seans içinde kalması halinde bir yukseliş hareketi ve tekrar tepki denemesi getirebilir. ilk adımda 4.16 Geçilmesi ile beraber 4.28-4.40 denemesi getirebilir. Zirvenin geçilmesi halinde yeni yüksekler bu noktada netleşebilir. Ancak endeksi dikkate aldığımızda şimdilik o noktayı görmektey fayda var. Zararkes 3.86 Zaman stop aralığı 1-3 seans

ÖNEMLİ DUYURU İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DÖNEMDE RAPORUNU YAZDIĞIMIZ HİSSELER ÇOK KISA SURELI VE TEPKI SURECINE YÖNELIK HISSELERDIR BU HUSUS ÖNEMLİDİR ASLA YENI TREND BAŞLANGICI OLARAK YORUMLAMAYINIZ
wolf
Yüz Başı
Yüz Başı

Teşekkür etti: 2 defa
Teşekkür aldı: 50 defa

Mesaj Numarası:#24  İleti wolf » 09 Kas 2009, 12:50

RK, TURCAS PETROL VE SHELL&TURCAS İLE MÜFİT GEZER ARASINDAKİ SÖZLEŞMELERİN GRUP MUAFİYETİNDEN YARARLANDIĞINA KARAR VERDİ

Rekabet Kurulu, Turcas Petrol A.Ş. ve Shell&Turcas Petrol A.Ş.
ile Müfit Gezer arasında düzenlenen bayilik ve intifa sözleşmelerinin
grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi.
Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada şu
bilgiler verildi:
"Turcas Petrol A.Ş. ve Shell&Turcas Petrol A.Ş. ile Müfit Gezer
arasında düzenlenen bayilik ve intifa sözleşmelerinin 2002/2 sayılı
Tebliğ’e aykırı olduğu iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda
1- Başvuru konusu akaryakıt istasyonuna ilişkin yapılan bayilik
sözleşmesi ve şikayet edilenler lehine intifa hakkı tesis eden
sözleşmeden oluşan dikey anlaşma bütününün 18.9.2010 tarihine kadar
2002/2 sayılı Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği
kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına,
2- Taraflar arasında mevcut olan “rekabet yasağına dayalı dikey
ilişki”nin her iki tarafın açık iradesi olmaksızın hukuken veya fiilen