YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

ARSAN-Arsan Tekstil

Yetkili: korkut1016

ARSAN-Arsan Tekstil

Mesaj Numarası:#1  İleti PEHLİVAN » 04 May 2008, 16:26

ARSAN-Arsan Tekstil
Kullanıcı avatarı
PEHLİVAN
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 0 defa

Re: ARSAN-Arsan Tekstil

Mesaj Numarası:#2  İleti PEHLİVAN » 29 May 2008, 17:25

Günlük Yorum

Sistemimiz bugün bir SAT-EĞER sinyali verdi. Daha önce onaylanan AL önerisi 27.05.2008 tarihinde ( 2 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 1.22 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana ARSAN -2.46% düştü .

SAT-EĞER sinyalimiz yeni başlayacak işlem günü için hala geçerli. Bugün SAT-EĞER sinyali teyit edilemedi. Ama bugün uzun beyaz bir mum (açılış fiyatının epey üstünde bir kapanış fiyatı) da oluşmadığı için SAT-EĞER sinyalinden henüz vazgeçmiş değiliz. Piyasa biraz sabrınızı deniyor. Siz gene bu senet ve ekonomiyle ilgili tüm haber ve bilgileri izleyerek ev ödevinizi yapmaya devam edin.

Yeni başlayacak işlem gününde evvelki AL sinyalimizin hatalı olup olmadığını da göreceğiz. Formasyonun teyit edilmesi durumunda biraz yanıldığımız ve piyasadaki ayıların gücünü azıcık küçümsediğimiz ortaya çıkacak. Senedi küçük bir zararla da olsa satmanız gerekebilecek ama böylece daha büyük olası zararlardan kaçınmış olacaksınız.

Ayı formasyonu ile ilgili son karar yeni başlayacak işlem gününde verilecek. Ya SAT-EĞER sinyali teyit edilecek ya da artık geçersiz addedilecek. Yeni başlayacak işlem gününde üç satış teyiti koşulundan birinin yerine gelip gelmediğini takip etmeniz ve buna göre bir karar vermeniz gerekiyor.

Kısaca teyit koşullarını hatırlatalım. Aşağı yönlü bir aralıkla açılan siyah bir mum (kapanış fiyatının açılış fiyatının altında kalması), yukarı yönde bir açılıştan sonra oluşan siyah bir mum veya büyük bir yukarı açılışı izleyen uzun bir siyah mum (kapanış fiyatının açılış fiyatının epey altında olması) satış teyiti için gerekli koşullar. Bu koşullardan biri oluştuysa, bir gün gecikmeyle de olsa SAT-EĞER sinyali teyit edilmiş demektir. Yeni başlayacak işlem gününde, temel fiyatı da dikkate alarak, teyit koşullarından birinin yerine geldiğine kanaat getirirseniz, daha fazla beklemeden bu senedi satın. Eğer bu teyit koşulları yeni başlayacak işlem gününde hala yerine gelmezse, artık SAT-EĞER sinyali geçerli değil demektir ve bu sinyali unutabilirsiniz. Yani yeni başlayacak işlem günü SAT-EĞER sinyalinin teyiti için son şans. Teyit olmaması halinde sistem bu ayı formasyonunu bir kenara atarak yeni formasyonlar aramaya başlayacak.

SAT-EĞER sinyali hala geçerli olduğu için eğer varsa açığa satış pozisyonlarınızı devam ettirmenizi öneriyoruz. Yeni açığa satış pozisyonları ise ancak bir satış teyiti durumunda düşünülmeli.
Kullanıcı avatarı
PEHLİVAN
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#3  İleti GÜNCEL-HABER » 30 Eyl 2008, 10:26

Arsan'dan iştiraklere sermaye desteği

Arsan Tekstil, Arsan Dokuma ve Armadaş'ın gerçekleştireceği bedelli sermaye artırımlarına 10.2 milyon YTL ile katılacak. Bu tutar alacaklardan mahsup edilecek.

İplik, örme kumaş ve konfeksiyon üreticisi Arsan Tekstil, iştiraklerinin gerçekleştireceği bedelli sermaye artırımlarına payı oranında katılacak. Arsan, payına düşen iştirak tutarlarını her iki şirketteki ticari alacaklarından mahsup edecek. Arsan Tekstil tarafından cuma günü yapılan açıklamada, yüzde 80'ine sahip olunan Arsan Dokuma Sanayi ve Ticaret'in, sermayesini 10 milyon 750 bin YTL'den, 21.5 milyon YTL'ye çıkaracağı bildirildi. Açıklamada, Arsan Tekstil'in iştirakinin sermaye artırımında rüçhan hakkını kullanacağı ve yüzde 80'lik payına karşılık gelen 8.6 milyon YTL'nin, Arsan Dokuma'daki ticari alacaktan mahsup edilerek ödeneceği kaydedildi.

Belediye payını da ödeyecek
Arsan Tekstil'in yüzde 39,1 oranında pay sahibi olduğu Armadaş Arsan Doğalgaz Dağıtım ise 1 milyon 150 bin YTL olan sermayesini, 5 milyon YTL'ye çıkarmaya karar verdi. Arsan Tekstil, Armadaş'ın da sermaye artırımına 1 milyon 505 bin YTL ile iştirak edecek. Arsan, Armadaş'ın sermaye artırımında ayrıca belediyeler adına da 167 bin 250 YTL ödeyecek. Arsan'ın Armadaş'ın sermaye artırımında ödeyeceği toplam 1 milyon 672 bin YTL, Armadaş'taki alacaktan mahsup edilecek. Altı aylık bilanço dipnotlarına göre, Arsan Tekstil'in sermayesinin yüzde 23,95'i Farsan İnşaat'a, yüzde 10,77'si Serdar Bilgili'ye, yüzde 10,77'si Sevil Temo'ya, yüzde 10,77'si Şerife Ercantürk'e ait bulunuyor. Arsan 51 milyon YTL tutarında satış geliri elde ettiği bu yılın ilk yarısını, 6.2 milyon YTL zararla tamamladı. Sermayesi 37.8 milyon YTL olan Arsan'ın piyasa değeri 30 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.
Kullanıcı avatarı
GÜNCEL-HABER
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür aldı: 1 defa

Mesaj Numarası:#4  İleti damatdamat » 03 Mar 2009, 18:59

Merhabalar;

Arsan ve ortağı olduğu akedaş firması Enerji Piyasası başkanın gezetedeki açıklamalarına göre elektrik dağıtım lisansını almış . Ben kontrol ettim şirketten herhangi bir açıklama yok bu yönde acaba gizleniyormu ??? Bilgileri olan varsa paylaşsın lütfen . Küçük bir araştırma yaptım gazete haberlerini görünce ve sizlerle paylaşıyorum...İyi günler dilerim.

Gazete haberleri :

http://arsiv.sabah.com.tr/2009/02/22...88C0C7F2B.html ..... sabah gazetesi 22/02/2009 tarihli haberi

http://www.referansgazetesi.com/habe...HBR_KOD=117441 referans gazetesi 22/02/2009 tarihli haberi

Şirket hakkında topladığım bilgiler eğer ek bilgisi olan varsa lütfen paylaşınız ....

ARSAN TEKSTİL ENERJİ YATIRIMLARI
DOĞALGAZ: Şirket 2005 yılında Kahramanmaraş doğalgaz dağıtım ihalesini kazanan Arsan Arıtma şirketinin sahibi olduğu Armadaş (Arsan Maraş doğalgaz dağıtım şirketi) ın %39.1 ine ortak olmuş ve doğalgaz dağıtım işine girmiştir.
Ortağı olan Arsan Arıtma şirketi ayrıca Yalova ve Çorlu doğalgaz dağıtım faaliyetlerini de sürdürmektedir .Gaziantep doğalgaz dağıtım işinde de ortaklığı bulunmaktadır. Kahramanmaraş doğalgaz dağıtım hatlarının bu gün itibarıyla %80 oranında tamamlandığı belirtilmektedir. Şirket bu ortaklıkta yerel yönetimlerin de yer alması yolunu izleyerek yatırım sosyal ve şehir planlaması açısından önemini vurgulayabilme şansını yakalayabilmiştir.
ELEKTRİK DAGITIM IHALESI : Ülkemizde elektrik dağıtım faaliyetlerinin başlaması 1990 yılında olmuştur. Ülke ihtiyacının karşılanması yanında kayıp kaçak oranının azaltılması ve mevcut hatların gerek yenilenerek gerekse yer altına indirilerek mevcut üretimlerin verimliliklerinin arttırılması ,o yılların önceliği olarak belirlenmiştir.
Bu yatırımların o yıllarda yapılabilmesi sermayenin yeterince birikmemiş olması dolayısıyla bir sorun teşkil ederken ;hükümet bunu aşabilmek için belli bölgelerde halkın ;gerek üretim gücüyle gerekse ülke ekonomisine katkılarıyla takdirini kazanmış ve halen faaliyette olan üretim gruplarına görevlendirme yoluyla sektöre çekebilme ve yatırımları finanse edebilme yolunu seçmiştir. 1991 yılında Arsan Tekstil inde aralarında bulunduğu bölgenin en büyük tekstil şirketlerinin ortaklığıyla Akedaş (Adıyaman —Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım Şti.) kurulmuştur.
Özelleştirmeler 7 bölge 12 ili kapsayacak şekilde 1990 yılında gündeme geldi. 1991 yılında AYDIN DENİZLİ MUGLA Bereket Enerjiye ADIYAMAN KAHRAMANMARAŞ Akedaşa verilmiştir. Diğer bölgelerde de kazananlar olduysada bu bölgelerdeki ihaleler 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla iptal edilmiştir.1996 yılında bu 7 bölgedeki ihalelere şaibeler nedeniyle iptal kararları gelse de Bereket enerji ve Akedaş enerji bakanlığına Danıştay’da açmış olduğu davaları kazanması nedeniyle 1998 de bu hakları yargı kararlarıyla tescillenmiştir.Bu tescil işlemi 1999-2000 yıllarında imzalanan işletme devir hakkı sözleşmeleriyle de perçinlenmiştir.
2000 yılında enerji yatırımlarının gecikmesi ve bir an önce bu yatırımların gerçekleştirilebilmesi için yabancı yatırımcıların isteği yönünde 7.5 milyar dolarlık enerji sektörü yatırımlarına geriye dönük olmak üzere TAHKİM anlaşması getirilmiş ve bu iki bölgede tahkim imtiyazı kazanmıştır.
2004 yılında hükümet 20 bölgede elektrik dağıtım ihalesine çıkacağını açıkladığında bu iki şirket daha önce kazanılmış hakları olduğunu beyan ederek bölgelerin kapsam dışı bırakılması yönünden itiraz ettiler .Hükümet konuyla ilgili özelleştirme idaresinden bilgi istediğinde mahkeme kararları ,işletme devir hakkı sözleşmeleri ve en önemlisi tahkim restinin hükümet adına olumsuz gelişmeler olarak sıraladı ve verilen karar bu bölgelerin sona bırakılması oldu.
Özelleştirmelere sorunla başlamak istemeyen hükümet bu iki firmayı yeni kabul edilen ;enerji piyasası kanununa ; göre eski sözleşmeleri bu güne uyarlamaya davet etti. Bu amaçla özelleştirme çalışmaları kapsamında; sözleşme tadilatı; amacıyla bakanlıkta bir çalışma komisyonu kuruldu.Bereket ve Akedaş la sözleşme tadilatlarının bir an önce sonuçlandırılacağını belirtti.
Geldiğimiz noktada 15.05.2008 rekabet kurulu kararına göre AYDIN-DENİZLİ-MUĞLA illerinden oluşan elektrik dağıtım bölgesindeki Tedaş’ a ait elektrik dağıtım varlıklarının BEREKET ENERJİ, AYDEM güney batı Anadolu Enerji San ve Tic A.Ş. tarafından 30 yıl süreyle işletilmek üzere devralınması işlemine izin verilmiştir.
Şu an da bu özelleştirme gerçekleştirilmiş 30 yıllığına bu bölgenin elektrik dağıtım işi 110 milyon ABD $ karşılığında bereket enerjiye geçmiştir.
Yukarıda ki sürecin aynı şekilde Akedaş içinde sürdüğü EPDK başkanının kendi demeçlerinde de yer almaktadır.
Devrin yakın bir zamanda gerçekleşeceğini enerji piyasası yetkilileri tarafından doğrulanmaktadır.
ARSAN TEKSTİL’İN AKEDAŞTAKİ ORTAKLIĞI %21,15 seviyesindedir. Akedaş şirketi 16.10.2008 tahinde gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulu toplantısında kabul edilen karar gereğince tamamı ödenmiş 50.000 TL olan sermayesinin 25.000.000 TL’ye çıkartılmasına karar vermiştir.
Arsan Tekstil Şirketi’de 17.10.2008 de yönetim kurulunu toplayarak; şirket hissesi nispetinde rüçhan haklarını kullanarak 5.287.500 TL’ nin ödenerek AKEDAŞ’taki sermaye artırımına katılınmasına oybirliği ile karar vermiştir.
Gelişmeler şirketin iki ilde elektrik dağıtım işini devralmak üzere hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunu göstermektedir.
ADIYAMAN —KAHRAMANMARAŞ BÖLGESİNDE kayıp kaçak oranının %9 gibi ülke ortalamasının çok altında olduğu enerji bakanlığının verilerinden bilinmektedir. Bunun sebebi olarak aradan geçen 18 yılda kamunun gerekli yatırımları ertelemeyip çok büyük bir oranda gerçekleştirdiği belirtilmelidir.Ayrıca hidro elektrik kapasitesi en yüksek bölge olması Afşin Elbistan santrallerinin bölgedeki varlığı ; ülkenin toplam üretiminin % 10 nundan az olmamak üzere bu bölgede gerçekleştirildiği bir gerçektir.
ARSAN TEKSTİLİN İŞTİRAK YAPISI
30 Haziran 2008 ve 31 Aralık 2007 tarihleri itibariyle Şirket’in bağlı ortaklıklarının detayı aşağıdaki gösterilmiştir,
Ortak Adı Bağlı Ortaklık Adı Faaliyet Alanı Sermayesi İştirak Oranı (%)
Arsan Tekstil Arsan Dokuma Tekstil 19.146.289 80
Arsan Tekstil Arsan Giyim Tekstil 5.516.625 100
Arsan Giyim Arman Tekstil Tekstil ve Yat. 1.206.106 50
Arsan Tekstil Armadaş Doğalgaz Dağıtımı1.150.000 39,10
Armadaş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. öz kaynak yöntemine göre konsolide edilmiş olup, diğer bağlı ortaklıkların bilanço ve gelir tabloları ise tam konsolidasyon yöntemi kullanılarak konsolide edilmiştir.
30.06.2008 tarihi itibariyle fon yaratmadığı için konsolidasyona dahil edilmeyen ve ana ortaklık ve bağlı ortaklık ile sermaye, yönetim ve denetim bakımından ilişkili bulunan ortaklıklar aşağıdaki gibidir.
İştirak adı İştirak %’si 30 Haziran 2008 İştirak %’si 31 Aralık 2007
Akedaş A.Ş. 21,15 29.314 21,15 29.314
ARSAN Grubu’nun hizmet sektöründeki yatırımlarından olan ARSAN CENTER 2004 yılı içerisinde faaliyete başlamıştır. Kahramanmaraş ilinde önceden bugüne eksikliği yoğun olarak hissedilen spor ve etkinlik alanları ile alışveriş merkezi ARSAN CENTER ismiyle kompleks olarak halkın hizmetine sunulmuştur.
ARSAN Grubunun bağlı ortaklığı olan ARMAN TEKSTİL YATIRIM boğazda AJIA adında butik otelinde işletmecisi ve sahibidir.
Aktif değerler üzerinde mevcut bulunan toplam ipotek ve teminat;
Aktif değerler üzerinde 8.937.500 EURO tutarında ipotek bulunmaktadır. (31.12.2007: 8.937.500 EURO)
Bu değer doğalgaz yatırımları için teminat niteliğindedir
Aktif değerlerin toplam sigorta tutarı;
30 Haziran 2008
30.06.2008 tarihi itibariyle aktif değerler üzerindeki toplam sigorta tutarı 206.441.703-USD
ve 32.706.522-YTL’dir.
damatdamat
Er

Mesaj Numarası:#5  İleti patrickyildiz » 17 Nis 2009, 13:07

arsan ne zaman başlıyor ralliye.bekliyoruz sabırla .
patrickyildiz
Er

Mesaj Numarası:#6  İleti gulan5561 » 04 Oca 2011, 00:10

Sıkı takip başladı gruplar düşürüp hızlı çıkış başlayacaktır bilgilerinize demedi demeyin tecrübe konuşur.
gulan5561
Çavuş
Çavuş

A GRUBU HİSSE SENETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir