YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

Orta Vadeli VOB Sinyal Sistemi

Harbi

Yetkili: harbi

Re: Orta Vadeli VOB Sinyal Sistemi

Mesaj Numarası:#10  İleti BOSNALI » 25 Eyl 2008, 23:40

sn. HARBİ

KOLAY GELSIN , EMEKLERINIZ ICIN TESEKKURLER ONCELIKLE..

SU GRAFIKLERI DAHA DA ARTTIRMAMIZ MUMKUNMU.. GORUNTU AKILDA KALICI MİSALİ.. HEHE SVG..
Kullanıcı avatarı
BOSNALI
Üstad

Teşekkür etti: 4 defa
Teşekkür aldı: 4 defa

Mesaj Numarası:#11  İleti harbi » 26 Eyl 2008, 08:08

ruzan_djete yazdı:sn. HARBİ

KOLAY GELSIN , EMEKLERINIZ ICIN TESEKKURLER ONCELIKLE..

SU GRAFIKLERI DAHA DA ARTTIRMAMIZ MUMKUNMU.. GORUNTU AKILDA KALICI MİSALİ.. HEHE SVG..

Kritik günlerde ve hafta sonlarında grafik eklemeyi düşünüyordum. Bundan sonra fırsat buldukça eklerim
Saygılarımla;
Kullanıcı avatarı
harbi
Üstad

Teşekkür etti: 11 defa
Teşekkür aldı: 35 defa

Mesaj Numarası:#12  İleti harbi » 27 Eyl 2008, 07:56

sn.harbi resimleri imageshack sıtesınden atarken kucuk resım uzerıne tıklayıp orjınal halının lınkini buraya atarsanız, bu sekılde buyuk olarak gorebılırız, :D tskrler kolay gelsin..

Gösterge 951 yön yukarı
Poz giriş 43500
son uzlaşma fiyatı 46275
Kullanıcı avatarı
harbi
Üstad

Mesaj Numarası:#13  İleti BOSNALI » 27 Eyl 2008, 17:45

sn.HARBİ

GRAFİGİ DAHA AYRINTILI ANLATMANIZ MUMKUN MU?

YANDAKI RAKAMLAR X30 UN SPOT FİYATLARIMI YOKSA ; VIX030 VOB KONTRATI FIYATLARI MI?

BİRDE GOSTERGE PUANLARI NELERI IFADE EDIYOR.. LONG ICIN SHORT ICIN UYGUN PUAN ARALIKLARI FELAN DETAYA INERSEK FAYDALI OLACAKTIR.. TESEKRLER..
Kullanıcı avatarı
BOSNALI
Üstad

Mesaj Numarası:#14  İleti harbi » 27 Eyl 2008, 22:22

"sistem hisselerin, 4-9-18 günlük ortalamalarının birbiriyle olan ilişkisini raytinglendirerek hisse bazından elde ettiğim sayıların (bugün için 306 hissenin) toplamından oluşan değişik bir endeks sayısı (buna takip sayısı diyebiliriz) elde ediyoruz. Bu yeni endeksin tepe noktası en yüksek 3000-3400 arası, dip noktası en düşük 100-500 arasında oluşuyor. Bu takip sayısını önceleri dibe geldiğinde hisse alımı için kullanıyordum. Ancak bu takip sayısı yaklaşık 300 hissenin verisiyle oluştuğundan VOB için çok kullanışlı olduğunu gördüm. Yılda 6 -7 kere al verdiğinden VOB da da tepeden kısa pozisyona girerek bunun iki katı sinyal verir. Bu durumda bu sisteme "Orta Vadeli VOB sinyal sistemi" diyebiliriz."

Yılların gelişimiyle gördüğünüz hali alan benim grafiği düzenlerken açıkcası birileriyle paylaşmayı düşünerek yola çıkmamıştım. O yüzden bana özgün olan grafiğin daha fazla açıklanmaya gereksinimi olduğunu görüyorum.

Bu konuya başlarken (yukarıda bir kısmını alıntı yaptığım) ilk yazımda grafiğin oluşumunu anlatmaya çalışmıştım. Ancak grafiğin ilk başlangıcı hisse alım satımına yönelik olduğu için sol taraftaki rakamlar IMKB 100 rakamları (kırmızı kesik çizgi) ve sağ taraftaki rakamlar yukarıda oluşumunu anlattığım takip sayısını (veya gösterge puanı) gösteriyor. IMKB 100 (kırmızı kesik çizgi) nin takip amacı göstergenin performansını izleyebilmektir.

Önceleri takip sayısının dibten döndüğünü gördüğüm anda orta vadeli portföy oluşturmaya başlıyordum. VOB başladıktan sonra ise endeks üzerinden kazanma fırsatı; ayrıca hisse takip etmekten daha cazip geldi. En çok alım satım yapılan X30 un en yakın sözleşmesini alıp satıyorum ve burada sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Orta vadeli kısa ve uzun pozisyonlar için takip ettğimiz gösterge puan çizgisinin dipten veya tepeden dönüşü (eğim çizgisini kesmesi de) beklenebilir. Her ne kadar en yüksek 3000-3400 arası, en düşük 100-500 arası görülür dense de
uç noktalara varmadan dönüş yaptığını gördüm. O yüzden dönüşleri dikkate alıyorum. Ama uçlardan dönüş olursa daha garantili oluyor.

Bir fırsat bulduğumda ilk yazımda verdiğim dip bölgelerindeki gündem maddelerini ekleyeceğim. O tarihlerde nasıl yandık bittik edebiyatı yapıldığı bu zamanda borsaya girilmez diye düşünülürken bu grafiğin dipten yukarıya döndüğünü gördüm. İlk zamanlarda ben de grafiğe uymaya cesaret edemedim.

Burada yazdıklarım bilgi paylaşımı olarak düşünülmelidir. Tavsiye değildir. Aman dikkat her koyun kendi bacağından asılır ben yanarken sizde yanmayın.
Saygılarımla;
Kullanıcı avatarı
harbi
Üstad

Mesaj Numarası:#15  İleti BOSNALI » 28 Eyl 2008, 02:47

sn.Harbi tesekurler acıklmanız ıcın, valla bravo bu sistemi dusunup uygulaman buyuk basarı.. bu aralar bende VOB a agırlık verdım senetlerde fazla ıslem yapmıyorum artık.. vob hakkaten dogru yerlerden alınıp satıldıgında hısseden kat kat fazla kazanc saglıyor.. sizin sistemde mantıklı hareketler etmis, bundan sonra daha yakın takıp edıcez sızı anlasılan hehe.. elimden geldıgınce bende yardımcı olmaya calısırım VOB konusunda.. hatta gun icerisinde VOB canlı seans topıgı olusturup takipte bulunalım derim..
Kullanıcı avatarı
BOSNALI
Üstad

Mesaj Numarası:#16  İleti harbi » 28 Eyl 2008, 06:19

Spekülatörlerin hisse senetleriyle oynadıkları kadar kolay VOB'a uzanamamaları VOB un avantajları arasındadır.

Kısa vadeli X30 en yakın vade VOB takibi veya dediğiniz gibi VOB canlı seans topiği benim de aklımdan geçti, katılım olurmu acaba. Açalım bende katkıda bulunurum.
Kullanıcı avatarı
harbi
Üstad

Mesaj Numarası:#17  İleti harbi » 04 Ekm 2008, 15:30

Orta vade için yaptığım yorumlarda dipte 100 üzerinden 10 aşağı tahminine karşılık 90 yukarı tahmininde bulunmuştum. Malesef 10 aşağı durumu oluştu. Grafiğin görünen yaklaşık 1 yıllık bölümünde böyle bir çift dip örneği olmadığı gibi daha öncekilerde de hatırlamıyorum. Ama burada yaptığımız adı üzerine tahmin yüzdesi azda olsa gerçekleşebiliyor. Bilindiği gibi sistem Ortavade pozisyonuna 43500 den uzun girmişti. Sistemin grafiğinden benim okuduğum aşağısı fazla derin değil. Ancak sisteme uymak gerekirse pozisyon kapatmak gerekir.
Buradaki yazdıklarım yatırım amaçlı değildir.
Kullanıcı avatarı
harbi
Üstad

Mesaj Numarası:#18  İleti harbi » 11 Ekm 2008, 08:24

Görülmemiş krizin, görülmemiş grafiği kısa sürede ikinci dibi gösterdi. Bir öncesi 18 eylül 140 ı görmüştük. Bugün için 143 Ben bu grafikteki göstergeye göre birşeyler yazacak olsam 140 seviyesinde yazdıklarımın aynısını yazardım. Bütün dünyadaki korkuya kapılıp yazmamak sisteme uymayıp duygusal davranmak olmazmı.
Ancak henuz yönünü yukarı çevirmedi. Başta da dediğim gibi görülmemiş şeyler oluyor. Belkide dipte yatay gider bellimi olur. Ezberlediğimiz bazı şeyleri şimdilik unutarak dikkatli olmaya devam.
Kullanıcı avatarı
harbi
Üstad

ÖncekiSonraki

TOPLANANLAR - DAĞITILANLAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir