YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

KOZAA Koza Anadolu Metal A.Ş.

Mesaj Numarası:#1  İleti PEHLİVAN » 04 May 2008, 17:24

Kullanıcı avatarı
PEHLİVAN
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 0 defa

Re: KOZAD - Koza Davetiyeleri

Mesaj Numarası:#2  İleti PEHLİVAN » 06 May 2008, 10:33

Koza'dan üç sektöre 150 milyon $ yatırım

Koza Davetiye, enerji, medya ve maden sektörüne 150 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Koza Davetiye mevcut faaliyetlerinin yanında enerji, medya ve maden sektörlerinde 150 milyon dolar civarında yatırım planlandığını açıkladı. 2003 yılına kadar davetiye ve mabaa alanında adını duyuran Koza-İpek Holding, Bergama'da altın madenleriyle dikkatleri çekmiş ce Ciner Grubu'ndan satın aldığı Bugün gazetesi ile de 2005 sonunda medya sektörüne adım atmıştı.

Özkaynaklar kullanılacak
Koza Davetiye'den dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, yatırımın nakit sermaye artışı yoluyla özkaynakla karşılanacağı bildirildi. Sermaye tavanını 64.7 milyon YTL'den 200 milyon YTL'ye yükseltmek üzere geçen hafta yönetim kurulu kararı alan Koza Davetiye, bu amaçla şirket ana sözleşmesinin tadili için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Tabarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Star gazetesi ile de ilgilenmiş ancak teklif vermemişti. Son olarak Sabah-atv ihalesinde adı geçen ve son anda katılmak tan vazgeçen Akın İpek, Bugün gazetesini satın aldıktan sonra yaptığı açıklamalarda medya sektörü ile ilgili olarak, "Bulunduğumuz yerden memnun değiliz. Ya büyüyeceğiz. Ya küçüleceğiz. Ben büyüme taraftarıyım. TV olmadan zor. Kanal almak için bir fırsat çıkarsa değerlendiririz" demişti.
Kullanıcı avatarı
PEHLİVAN
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#3  İleti eldenevar » 08 May 2008, 08:51

değişen sitemizdeki eski yazılarımı okuyan olduysa durumu daha iyi anlar,
koza nın eski bir yatırımcısı olarak diyorum ki;
son zamanlarda belirsiz dolaplar döner oldu,
patron yada tahta yapıcı her kimse ve ne düşünüyorsa,
son 3 - 4 ayda yatırımcıyı bezdirdi,
ne kağıtlar kriz öncesi fiyatlara çıktı hatta geçti,
12,xx lerde 5,xx lere .. :evil:
en popüler zaman olan 2007 sonunda KAI arz olsaydı şimdi
durum farklı olurdu,
ben bile o zaman yüklü miktarda girecektim,
bu saatten sonra tövbe,
önce arz olsun imkb de işlem görmeye başlasın malı bi görelim :)
eldenevar
Teğmen
Teğmen

Teşekkür aldı: 1 defa

Mesaj Numarası:#4  İleti PEHLİVAN » 12 May 2008, 08:48

Koza Grubu kayıtlı sermaye tavanını yükseltiyor

Koza Altın İşletmeleri'nin yaklaşık 22 milyon YTL'lik halka açılma planı ertelenirken, aynı gruba bağlı Koza Davetiye 135, İpek Matbaacılık 120 milyon YTL'lik kayıtlı sermaye tavanı artımında bulunmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. SPK, Koza Altın İşletmeleri'nin 27 Aralık'ta yaptığı 21,9 milyon YTL'lik halka açılma başvuru için erteleme kararı aldı. Aynı gruba bağlı Koza Davetiye kayıtlı sermaye tavanını 64,6 milyon YTL'den 200 milyon YTL'ye çıkarmak için Kurul'dan izin istedi. Yine grup içinde olan İpek Matbaacılık kayıtlı sermaye tavanını 51.4 milyon YTL'den 170 milyon YTL'ye çıkarmak için başvuruda bulundu.
Kullanıcı avatarı
PEHLİVAN
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#5  İleti eldenevar » 12 May 2008, 10:54

2008/19 - HAFTALIK BÜLTEN - 05/05/2008 –09/05/2008
Menkul Kıymet İhraç Başvuruları Ertelenen veya İşlemden Kaldırılan Ortaklıklar:
1. Koza Altın İşletmeleri
Başvuru Tarihi 27.12.2007
www.spk.gov.tr

10 seneden fazladır borsa yatırımcısıyım,
artık şirketlerin aptal yönetimine, ve kimlerin nasıl yönettiği spk ya anlam veremiyorum..
bir işin sonucu ya vardır ya yoktur,
aylardır yatırımcıyı oyalamaya yanıltmaya kimsenin hakkı yok,
şirketin aptal yönetimi bir şeyi beceremiyor diyelim,
spk da bir halt yapmıyor, iste kardeşim kesin bir bilgi,
yoksa haber gelene kadar tahtan kapalı kalacak de, ve kapat yetkin var,
neyi bekliyorsun...
aslında spk, akp vs. yazacak daha sert cümlelerim var da forum sınırını aşmayalım,
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın..
eldenevar
Teğmen
Teğmen

Mesaj Numarası:#6  İleti eldenevar » 12 May 2008, 11:00

bir sürü dalavere arasında sermaye tavanını yükseltse ne olur yükseltmese ne olur !
5 sene içinde sermayeyi o kadar yükseltecek vardır bikaç numaraları ..
eldenevar
Teğmen
Teğmen

Mesaj Numarası:#7  İleti eldenevar » 12 May 2008, 13:55

*** 12/05, 14:39:31
koza davetiye magaza isletmeleri ve ihracat a.s.'nden
gelen yazi: aciklanacak ozel durumlar: sirketimiz koza davetiye
magaza isletmeleri a.s. nin %99,04 hissesine sahip bagli ortakligi
atp insaat ve ticaret a.s. ana istigal konusu "kanalturk tv,
kanalturk radyo ve www.kanalturk.com.tr sitesinin, yayinciligi
ve iletimi ile ilgili bu medya varliklarin her turlu lisans,
marka ve fikri mulkiyete haklarina sahip bulunan ve diger sirketlerinde
ana hakim ortagi olan yasam televizyon yayin hizmetleri a.s.'nin
%99,99 hisselerini satin almistir. ***
eldenevar
Teğmen
Teğmen

Mesaj Numarası:#8  İleti eldenevar » 12 May 2008, 14:02

bunu yayınlıyorlar da kanalın 5 trilyon civarı borcunu da devralmış !!
bir ticaret yapıldı, ya Tuncay Özkan iyi kakaladı,
ya Akın İpek başka işler peşinde, zaten 2003 yılından beri bugün gazetesinin de sahibi,
hadi bakalım rast gele ..
eldenevar
Teğmen
Teğmen

Mesaj Numarası:#9  İleti goldcat » 13 May 2008, 08:02

Tuncay Özkan'dan ilk açıklama: "Satmasaydım Kemal Unakıtan'ın memurları yayını kapatacaktı!"

Tuncay Özkan Kanaltürk'ü Koza İpek Grubu'na satmasının ardından çalışanlarla bir toplantı yaptı.

Özkan çok duygusal anların yaşandığı toplantıda: "Hepinize direncinizden ötürü teşekkür ederim." dedi ve şunları ekledi: "Bize kimse sahip çıkmadı. Yalnız, çaresiz bırakıldık. Lisansımızı iptal ettiler. Vergi borçları yüzünden kanalın kapısında icra memurları bekliyordu" dedi.
Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Direncinizin kazanması adına bunu yaptım. Çarem kalmamıştı. Zaten bu kararı vermemiş olsaydım Unakıtan'ın memurları yayınımızı kapatacaktı."

Bu arada Koza İpek Grubu'na satılan Kanaltürk'ün anlaşma şartlar da öğrenildi.

Koza Grubu Kanaltürk'ü 40 milyon USD'ye satın aldı...

Grup aktif ve pasiflerin tamamına sahip oldu... Euro Kanaltürk hariç radyo ve internet sitesi de Koza İpek Grubu'na geçti...

VERGİ BORCU

Maliye tarafından Kanal Türk'e kesilen kimilerine göre 5, kimilerine göre ise 12 trilyon lira olan vergi borcunu da Koza İpek Grubu üstlendi. Vergi borcunun Koza İpek yöneticilerinin araştırmasına göre yüklü miktarda olmadığı belirlendi.

İLK İŞ ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI

Koza Grubu'nun ilk işi, 7 aydır maaş alamayan Kanaltürk çalışanlarına yarından itibaren ödeme yapması olacak.

Bu konuşmaların ardından bazı çalışanların Tuncay Özkan, Kerimcan Kamal ve Adnan Bulut'a sarılarak ağladıkları görüldü.
Kullanıcı avatarı
goldcat
Çavuş
Çavuş

Sonraki

K GRUBU HİSSE SENETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir