| ***OTKAR******KCHOL*** Otokar Otobus Karoseri Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Yonetim kurulumuzun 13 Ocak 2009 tarihli toplantisinda, finansman ihtiyaclarimizin giderilmesi amaciyla, Koc Holding A.S. tarafindan uluslararasi finans kuruluslarindan temin edilen kredinin, toplam 10.000.000 ABD dolari tutarindaki kisminin Sirketimizce kullanilmasina karar verilmistir. Sirketimizce kullanilacak kisim icin, imzalanan sozlesmedeki genel esaslar cercevesinde anapara odemesi donem sonunda yapilacak olup, 1 yil vade, 3 veya 6 ayda bir faiz odeme opsiyonu, banka masraflari haric Libor+%2,5 yillik faiz orani gecerli olacaktir. ***OTKAR******KCHOL*** (13/01/2009 - 13:36:34) |

| ***OTKAR***OTOKAR, DORUK 190LE İÇİN 2009 YILIN İLK TANITIM TURUNA BAŞLADI Otokar, çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı Türkiye'nin ilk alçak taban girişli, 9 metrelik belediye otobüsü modeli Doruk 190LE için özel bir tanıtım turu başlattı. Tanıtım turunun Mart ayına kadar sürecek olan ilk ayağında toplam 23 il ziyaret edilecek. Geçtiğimiz hafta Balıkesir Belediyesi, Edremit Belediyesi, Avyalık Belediyesi, Alaçatı Belediyesi, Çeşme Belediyesi, İzmir İzulaş ve İzmir Eshot'u ziyaret eden Doruk 190 LE, bu hafta ise Aydın, Denizli ve Uşak'ta. Otokar Doruk 190LE otobüsün tanıtımı için özellikle toplu taşımacılık sektöründe hizmet odaklı anlayışla çalışan belediyeler ziyaret ediliyor. Ziyaret sırasında Doruk 190LE'yi inceleyenler daha sonra test sürüşüne de katılarak otobüsün tüm detaylarını yakından inceleme fırsatı buluyorlar. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri yarışması kapsamında Ulaşım ve Taşıma Araçları kategorisinde "İyi Tasarım" ödülü alan Otokar Doruk 190LE ile şehir içinde en konforlu şekilde seyahat etmek mümkün. Tasarımıyla da fark yaratan Doruk 190LE, Türkiye'nin yollarında çağdaş toplu taşımacılığın simgesi olmaya aday. Hizmet odaklı anlayışla çalışanların ilk tercihi olan Doruk 190LE otobüsün modern görünümünün yanısıra en önemli özellikleri, rahat yolcu iniş binişi, engelli taşınması, aracın iç mekanının ferah olması, masrafların düşük olması, şehre modern bir görünüm kazandırması olarak sıralanıyor. (22/01/2009 - 15:21:20) |

| ***OTKAR*** Otokar Otobus Karoseri Sanayi A.S.'nin 17.03.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin bugun (17.03.2009) yapilan 46'nci Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda, - Donem kazancindan, cikarilmis sermayenin %30'u oraninda (1,00 TL'lik hisse senedine brut %30,00, net %25,50 oraninda ve brut 0,3000 TL, net 0,2550 TL) olmak uzere toplam 7.200.000 TL nakit temettu dagitilmasi ve temettu dagitimina 13 Nisan 2009 tarihinden itibaren baslanmasina, - Yonetim Kurulu uyeliklerine Baylar: Kudret Onen, Halil Ibrahim Unver, Bulent Bulgurlu, Alpay Bagriacik, Ali Tarik Uzun, Serdar Gorguc ve Taylan Bilgel'in, Denetim Kurulu uyeliklerine Baylar: Serkan Ozyurt ve M. Metin Utkan'in secildigi, - Ayrica 2008 yili icinde sosyal yardim amaci ile cesitli vakif ve derneklere toplam 284.085 TL bagista bulunuldugu hakkinda bilgi verildigi bildirilmistir. Olagan Genel Kurul Toplanti Tutanagi, Hazirun Cetveli ve Sayin Kurulusunuzun 2652 Nolu Genel Mektubu ile istenen bilgiler ekte takdim edilmektedir." Toplanti tutanaginda; -Sirketin kar dagitim politikasinin, Faaliyet Raporlari ve Kurumsal Yonetim Ilkeleri Uyum Raporlarinda aciklanmis oldugu belirtilerek, "Buyuk yatirim ve ciddi ekonomik kriz donemleri disinda, nakit seviyesinin izin verdigi en yuksek tutarda, ongorulebilir ve istikrarli duzeyde kar dagitmak" seklinde ozetlenen bu politikanin 2009 ve izleyen yillarda da surdurulecegi konularinda bilgi verildigi, -Sirket Ana Sozlesmesinin Kurumsal Yonetim Ilkelerine uyumun guclendirilmesi amaciyla, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun 02.02.2009 tarih ve B.02.1.SPK.0.13-143/1603 sayili izni ile T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanligi Ic Ticaret Genel Mudurlugu'nun 11.02.2009 tarih ve 776 sayili on izni alinmis oldugu tespit edildigi, alinan musaadelere uygun olarak Ana Sozlesmenin "Yonetim Kurulu" baslikli 10. ve "Genel Kurul" baslikli 17. maddelerinin degistirilmesine oy birligi ile karar verildigi, SPK'nin Seri:IV, No:41 Tebligi'nin 4'uncu maddesi kasaminda, iliskili taraflarla yapilan islemler hakkinda bilgi verildigi, -2008 yilinda iliskili taraflarla hasilatin %10'unu asan varlik transferi gerceklestiginin 04.09.2008 tarihli Ozel Durum Aciklamasiyla da duyurulan bu islemin, Otoyol Sanayi A.S.'ye ait fabrika, tesis ve arsalarin, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:IV, No:41 Tebligi uyarinca duzenlenen degerleme raporundaki degere uygun olarak 47,5 milyon ABD Dolar degerle satin alinmasi seklinde gerceklestigi, A Pozitif Gayrimenkul Degerleme A.S.'nin bulmus oldugu degerin 56.700.000 TL oldugu, iliskili taraflarla olan yaygin ve sureklilik arz eden islemlerle ilgili olarak ise bilanconun 37 no.lu dipnotunda kapsamli aciklamanin yer aldigi ortaklarin gorusune sunuldugu, hususlari da yer almaktadir. Ana sozlesme tadilini de iceren genel kurul toplanti tutanagi ile kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde, kar dagitim tablosu ayrica internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir. ***OTKAR*** (17/03/2009 - 14:13:53) |

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir