YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

ISAMB-Işıklar Ambalaj

Re: ISAMB-Işıklar Ambalaj

Mesaj Numarası:#82  İleti aktifp » 22 Tem 2011, 15:37

Basın bülteni
22 Temmuz 2011

Çemaş, beş yeni CNC makine daha sipariş etti

Çemaş Döküm, talaşlı imalat alanında cirosunu 4.5 milyon dolardan 6 milyon dolara tırmandıracak yeni fabrikası için beş yeni CNC işleme makinası sipariş etti.

Otomotiv, makina ve beyaz eşya sektörlerine yönelik üretimiyle büyümesini sürdüren Çemaş, Mayıs 2011'de Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından açılışı gerçekleştirilen yeni talaşlı imalat tesisinde bulunan 15 adet CNC işleme makinasına ek olarak beş yeni makina daha sipariş etti. Yıllık 2 bin 600 ton olan döküm parça işleme kapasitesini öncelikle 800 ton arttırarak 3 bin 400 tona çıkaracak yeni makinalar, 2012 başında devreye girecek.

Çemaş CNC makinalarının sayısını 20'ye yükselterek talaşlı imalat işleme kapasitesini de 3 bin 400 tona artırmış oldu. Böylelikle elde edilecek 1.5 milyon dolarlık ciro ile birlikte talaşlı imalatın toplam cirosu da 6 milyon dolara yükselecek.
aktifp
On Başı
On Başı

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 0 defa

Mesaj Numarası:#83  İleti aktifp » 03 Ağu 2011, 12:41

Basın bülteni
2 Ağustos 2011

Işıklar'ın patronu, iş deneyimlerini İngilizce kitabına aktardı

Milyonlarca dolarlık yatırım ve fonları yöneten Rıza Kutlu Işık, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Işıklar Holding'in 40 yıllık inişli-çıkışlı serüvenini konu alan "Hayat mücadele değil, mücadele hayattır" isimli kitabını İngilizce'ye çevirerek tüm dünyaya sundu.

"Life is not a challenge, challenge is life" ismiyle seçkin kitapevlerinin raflarında yerini alan kitap, Işıklar Holding'in Bartın'da bir benzin istasyonuyla başlayıp bugün beş kıtaya ihracat yapan iştirakleriyle milyonlarca dolarlık büyüklüğe ulaşan öyküsünü anlatıyor. Holding'in 40 yıllık tarihini önce Türkçe kaleme alan Rıza Kutlu Işık, Türkçesi üç baskı yapan kitabının İngilizce’ye çevirisini de bizzat gerçekleştirdi.

İş dünyasında her kademede yer alan çalışan ve yöneticilerin kendi adına çıkarımlarda bulunabileceği kitap, Rıza Kutlu Işık'ın babasının vefatının ardından 27 yaşında iken yönetimini devraldığı şirketin inişli-çıkışlı dönemlerini samimi bir dille aktarıyor.

Işık, Boğaziçi Üniversitesi'nde Ekonomi okudu

Bugün üçü halka açık olmak üzere, tuğladan ambalaja, döküm sanayinden inşaata farklı alanda faaliyet gösteren şirketleri ile hızla büyümekte olan Işıklar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, 1985'te Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. 1985 – 1990 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı'nı yaptığı Işıklar Holding'in, 1990'dan bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Aynı zamanda Kağıt İşveren Sendikası, TİSK Mikrocerrahi Vakfı ve Turgut Işık Vakfı'nın da Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdüren Işık, 48 yaşında, üç çocuk babası, İngilizce ve Fransızca biliyor.
aktifp
On Başı
On Başı

Mesaj Numarası:#84  İleti aktifp » 08 Ağu 2011, 11:40

Basın bülteni
8 Ağustos 2011

Işıklar Ambalaj, yeni üretim hattı ile kapasitesini % 15 artırdı

Konya'nın Çumra ilçesindeki fabrikalarından 50'yi aşkın ülkeye ihracat yapan Işıklar Ambalaj, yeni bir üretim hattını daha devreye soktu. Böylelikle yıllık polietilen tüplü torba üretim kapasitesini 25 milyon adet, torba üretim kapasitesini de 40 milyon adet artıran Işıklar Ambalaj'ın özellikle gıda sektöründen gelen taleplere daha büyük ölçekte yanıt verebilmesi ve böylelikle iş hacminde önemli bir artış yaşaması bekleniyor.

Işıklar Yatırım Holding iştiraklerinden Işıklar Ambalaj'ın üretim kapasitesini yüzde 15 artıran Windmöller & Hölscher marka üniversal üretim hattının montajı tamamlanarak Ağustos 2011 itibariyle kullanımına başlandı. Yeni üretim hattı ile birlikte Konya'nın Çumra ilçesinde yer alan Işıklar Ambalaj fabrikasında yılık polietilen tüplü torba üretim kapasitesi 25 milyon adet, torba üretim kapasitesi ise 40 milyon adet arttı. Bununla birlikte özellikle gıda sektöründe kullanılan polietilen tüplü torba taleplerinin de daha büyük ölçekte karşılanabileceği açıklandı.
aktifp
On Başı
On Başı

Mesaj Numarası:#85  İleti aktifp » 19 Eyl 2011, 11:01

Basın bülteni
19 Eylül 2011

Işıklar İnşaat'a yeni genel müdür

Işıklar Holding bünyesinde yer alan ve kendi kulvarında yüzde 70'lik pazar payına sahip bulunan Işıklar İnşaat Malzemeleri şirketinin yeni Genel Müdürü Dr. Cem Sinal oldu. Son yıllarda Durfoam İzolasyon, BTM Yapı Malzemeleri, Maxit Yapı Malzemeleri şirketlerinde Genel Müdürlük yapan Sinal, Genel Müdür olarak atandığı Işıklar İnşaat Malzemeleri'nin Türkiye'nin yanı sıra yurtdışı pazarlarda da büyümesinden sorumlu olacak.

Işıklar Holding'in amiral gemilerinden biri olan Işıklar İnşaat Malzemeleri'ne Genel Müdür olarak Dr. Cem Sinal atandı. ODTÜ Elektrik Mühendisliği'nden mezun olan Sinal, yüksek lisansını İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü'nde ve doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Elektronik ve Haberleşme bölümünde tamamladı.

İş yaşxxına STFA Holding'in Suudi Arabistan'daki Quassim Çimento Fabrikası'nda Enstrüman ve Elektronik Şefi olarak başlayan Sinal, ardından Türkiye'de ABB Türkiye'nin Çimento Projeleri Müdürü ve OMYA Madencilik'in Fabrika Müdürü olarak çalıştı. Sinal, son yıllarda Durfoam İzolasyon, BTM Yapı Malzemeleri, Maxit Yapı Malzemeleri şirketlerinde Genel Müdürlük yaptı.
aktifp
On Başı
On Başı

Mesaj Numarası:#86  İleti aktifp » 15 Arl 2011, 15:39

Basın bülteni
15 Aralık 2011

Niğbaş, 42. yılında halka açılıyor

Kamu iktisadi teşekkülü olarak kurulduğu 1969’dan bu yana faaliyetini sürdüren ve 1993’te katıldığı Işıklar Holding bünyesinde istikrarlı bir büyüme grafiği çizen Niğbaş, halka arz için geri sayıma başladı. Niğbaş’ın sermayesi 22 milyon TL’den 27 milyon TL’ye yükseltilip artırılan 5 milyon TL’lik kısım şirket ortaklarının rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak İMKB Birincil Piyasa’da talep toplama ve satış yöntemi ile halka açılacak. Niğbaş, Işıklar Holding bünyesindeki 5. halka açık şirket olacak.

Işıklar Holding bünyesinde bulunan ve hisseleri İMKB’de işlem gören Çemaş Döküm’ün yüzde 95.30’una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi, Niğde’deki fabrikalarında hazır beton, betonarme prefabrik yapılar, santrifüjlü beton elektrik direkleri, beton parke, beton şehir mobilyaları ve yapı kimyasalları üretiyor. Aktiflerinin toplamı 43 milyon Lira’yı aşan Niğbaş, halka arz için lider aracı kuruluş olarak belirlediği Gedik Yatırım aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) başvurularını yaptı.

Anadolu’nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Niğbaş’ın halka arzından elde edilecek kaynak, üretim hacmini büyütmek, ürün gamını genişletmek ve istihdamını artırmak üzere yatırıma dönüştürülecek. Hissedarları arasında İller Bankası’nın da bulunduğu Niğbaş, halka arz sonrası prefabrike beton üretim kapasitesini 121 bin 300 tondan 200 bin tona çıkarmayı hedefliyor. Niğbaş ayrıca Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arazisinde yeni bir beton kiremit fabrikası kurmayı hedefliyor. Bununla birlikte Türkiye’de ve dünyada artan izolasyon malzemeleri kullanıma bağlı olarak bu alandaki üretimin de çeşitlendirilmesi planlanıyor.

Öte yandan Niğbaş’ın farklı firmalardan tedarik ettiği ara katlı bina sistemlerinde kullanılan öngerilmeli boşluklu döşeme panellerini de kendi bünyesinde üretmeye karar verdiği ve bunun için Kırşehir’de arsa temin ederek yatırım sürecine başladığı bildirildi.
aktifp
On Başı
On Başı

Mesaj Numarası:#87  İleti aktifp » 24 Oca 2012, 12:05

Basın bülteni
24 Ocak 2012

Işıklar Holding, ADM’ye borcunu sıfırladı, hisselerini geri aldı

Işıklar Holding, 2006 yılında 72.5 milyon dolarlık kredi kullandığı Hong Kong merkezli ADM Capital’e borcunun tamamını ödeyerek yüzde 20 hissesini geri aldı. Bu önemli gelişme vesilesiyle düzenlenen kokteylde, ADM ve Işıklar Holding’in yanı sıra beş yıl önce kredilerini ADM’ye devreden bankaların üst düzey yöneticileri bir araya geldi. Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, bin 500 çalışanı ve halka açık dört şirketiyle Işıklar Holding’in bugün geldiği noktaya işaret ederek bu başarıya beş yıl önce sağladıkları finansal kredilerle katkıda bulunan ADM’ye ve bankalara teşekkür etti.

2006 yılında 72.5 milyon $ finansal kredi kullandığı ADM’ye borcunun tamamını ödeyen Işıklar Holding’in ana ortakları Rıza Kutlu Işık, Uğur Işık ve Tolga Işık, ADM'nin Işıklar Holding’teki yüzde 20 hissesinin tümünü satın aldı. Borcun sıfırlanmasıyla hisselerini de alarak ADM ile yollarını ayıran Işıklar Holding, özsermaye ile büyümeye devam edecek.

Işık: “1500 çalışanı ve halka açık 4 şirketiyle Işıklar Holding’i Türkiyemiz’e kazandırdık.”
Beş yılda bir yandan yeni yatırımlarla büyümesini sürdürürken diğer yandan 72.5 milyon dolarlık borcunu sıfırlayan Işıklar Holding, ADM ve 2006’da tüm kredilerini ADM’ye devreden bankaların üst düzey yöneticilerini bir kokteylde buluşturdu. Burada bir konuşma yapan Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, geçmiş dönemde kendilerine destek olan tüm bankalara teşekkür ederken, Işıklar Holding’in bin 500 çalışanı ve halka açık dört şirketiyle bugün geldiği noktayı anlattı. Işık, “Bu şirketler topluluğunun Türkiyemiz’e kazandırılmasında katkısı bulunan herkesi kutluyorum.” dedi.

Anthony Stalker: “Işıklar Holding, ADM’nin Türkiye’de krizdeki şirketleri finansal olarak kalkındırması adına bir dönüm noktası oldu. Türkiye’deki ilk yatırımımız olarak Işıklar Holding’in başarısı, ülkeye sürekli bir yatırım yapmamızın zeminini oluşturdu.”
Etkinlikte ADM adına bir konuşma yapan Anthony Stalker ise, “Bu ADM için mükemmel bir deneyim oldu. Biz sadece bir yatırım yapmış gibi görünüyoruz, ama Türkiye genelinde binlerce işin geleceği koruma altına alındı. Ve şimdi Işıklar Holding’in daha fazla büyüme potansiyeline sahip olacağını düşünüyorum. Rıza Işık, yaklaşık altı yıl süren iş birliğimiz boyunca yükümlülüklerini yerine getirmek, ailesi ve şirketini ayakta tutmak adına ciddi kararlılık göstermiştir. Bunun değerini parayla ölçemezsiniz. Bunu yaparken de ADM’nin Türkiye’de daha fazla yatırım yapmasının yolunu açmıştır.” şeklinde konuştu.
aktifp
On Başı
On Başı

Mesaj Numarası:#88  İleti aktifp » 24 Oca 2012, 12:52

Basın bülteni
24 Ocak 2012

Işıklar Yatırım Holding, fiyat istikrarı için 2.5 milyon TL fon ayırdı

Işıklar Yatırım Holding, yaşanan ekonomik dalgalanmaların İMKB’de yarattığı sıra dışı fiyat hareketliliğine karşı hem yatırımcıyı, hem de hisselerinin gerçek değerini korumak amacıyla geri alım yapmak üzere 2.5 milyon TL’lik fon ayırdı. SPK’nın “şirketlerin kendi hisselerini satın alması” konulu açıklamasından yola çıkan Işıklar Yatırım Holding, hisselerinin azami yüzde 2’sini 27 Ocak 2012’den itibaren gerek gördüğünde geri alabileceğini açıkladı.

İMKB’de ISYHO koduyla işlem görmeyi sürdüren Işıklar Yatırım Holding’de 23 Ocak 2012’de yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’ndan, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin Türkiye’ye yansımalarına paralel olarak İMKB'de hisse senedi işlem ve fiyatlarının olağan dışı hareketlilik göstermesi karşısında önlem alma kararı çıktı. Bu doğrultuda şirket paylarının en fazla yüzde 2'sini kapsayan 2 milyon 800 bin adet hissenin gerektiğinde şirket gelirlerinden karşılanmak suretiyle geri alınması için 2 milyon 500 bin TL’lik fon ayrıldı.

SPK’nın ilke kararında yer alan "şirketlerin kendi hisselerini satın alması hususundaki açıklamayı" dikkate alarak verilen bu kararın, yapılacak ilk toplantıda Genel Kurul’un bilgisine sunulacağı açıklandı.
aktifp
On Başı
On Başı

Mesaj Numarası:#89  İleti aktifp » 10 Şub 2012, 11:16

Basın bülteni
10 Şubat 2012

USAŞ'ta çağrı süresi sonlandı, Turkraft Holding'in payı % 83'ü aştı

Hisselerinin yüzde 56,25’lik çoğunluk hissesi Aralık 2011'de Işıklar Holding bünyesindeki Turkraft Holding'e 61.42 milyon TL bedelle satılan Uçak Servisi A.Ş.'nin (USAŞ) diğer ortaklarının sahip olduğu hisse senetlerine yönelik çağrı işlemi tamamlandı. Buna göre USAŞ'ın halka açıklık oranı yüzde 16,14 olarak gerçekleşirken, Turkraft Holding'in payı yüzde 83,86’ya ulaştı.

Bir Işıklar Holding girişimi olan Turkraft'ın satın aldığı Uçak Servisi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık oldu. 34 milyon 200 bin TL sermayeli USAŞ, bundan böyle Işıklar Grubu bünyesinde büyüyecek.

26 Ocak – 8 Şubat 2012 tarihleri arasında Bizim Menkul Değerler aracılığıyla çağrı süreci gerçekleşen USAŞ'ta Turkraft Holding'in payı yüzde 0,1'i A grubu, yüzde 83,76'sı B grubu olmak üzere 83,86'ya yükseldi. USAŞ'ın halka açıklık oranı ise yüzde 16,14 oldu.

1958 yılında kurulan USAŞ'ın hisseleri uzun yıllardır İMKB'de işlem görüyor. USAŞ, Işıklar Grubu bünyesinde yeniden yapılandırılacak ve büyümeye odaklanacak.
aktifp
On Başı
On Başı

Mesaj Numarası:#90  İleti aktifp » 13 Şub 2012, 14:16

Basın bülteni
13 Şubat 2012

Niğbaş, Kırşehir ve Niğde'de iki yeni fabrika kuracak

Işıklar Holding bünyesindeki beşinci halka açık şirket olmaya hazırlanan Niğbaş Niğde Beton Sanayi, aldığı siparişlerle 1 Mayıs 2012'ye kadarki prefabrike yapı elemanları üretim kapasitesini şimdiden doldurdu. 2012'yi faaliyet alanlarını çeşitlendirerek ve fabrikalarını artırarak tamamlamayı hedefleyen Niğbaş, 42. yılında cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 34 oranında yükseltti.

Işıklar Holding bünyesinde bulunan ve hisseleri İMKB'de işlem gören Çemaş Döküm'ün yüzde 95.30'una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi, halka arz için geri sayıma başladı.

43 milyon Lira'yı aşan aktif toplamı ile Anadolu’nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Niğbaş, halka arzdan elde edilecek kaynak ile Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arazisinde yeni bir beton kiremit fabrikası inşa edecek. Niğbaş, hem Türkiye'de, hem de dünyada artan dayanıklı ve estetik çatı kaplama malzemeleri kullanımına bağlı olarak bu alanda ürün çeşitlendirmesine gitmeyi planlıyor.

Öte yandan farklı firmalardan tedarik ettiği ara katlı bina sistemlerinde kullanılan öngerilmeli boşluklu döşeme panellerini de kendi bünyesinde üretme kararı alan Niğbaş, bu doğrultuda Kırşehir'de bir arsa temin etti. Bu alandaki yatırımların da 2012 yılında başlayacağı açıklandı.
aktifp
On Başı
On Başı

ÖncekiSonraki

I GRUBU HİSSE SENETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir