YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

BORSA OKULU

Teknik ve Temel Analiz , İndikatörler , Formasyonlar, Lisanslama sınavları

Re: BORSA OKULU

Mesaj Numarası:#19  İleti MÜHENDİS » 15 Tem 2010, 12:52

arkadaşlar borsada kazanmanın yolu alt yapı oluşturmadan kitapları inceleyip oradan feyiz almaktan geçmez.. bu kitaplar mutlaka yararlı ama önce alt yapının oluşması grafik analizi öğrenilmesi, indikatörlerin açılımı gibi teknik temel alt yapıların oluşması lazım.. eğer grafik okumayı ordaki indikatörün yönlerini yorumlayabilmeyi öğrenememişseniz Emra Akdağ ın kitabı size yardım yerine zarar verebilir.. bu kitap orta derecede ekonomi borsa temel ve teknik analiz yapabileceklere çok yararlı olabilir..
mesela birçok borsa sitesinde grafik analizleri yapılıyor onları takip ederek grafik okumayı öğrenmeye çalışın öncelikle.. öğrendikçe kendi kendinize sorduğunuz soruların yanıtını aramaya başlayacaksınız zaten.. buda öğrenmeye başlamanın temelini oluşturur.. ekonomiyi, teknik çizimi ve grafiklerin karmaşıklığından hoşlanmıyorsanız borsada kazanmanız şanstan öteye geçmez yada tüyolarla macera ararsınız.. buda hoş olmayan sonuçlar doğurur.. önce gayret sizden gelmeli...
Kullanıcı avatarı
MÜHENDİS
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür etti: 60 defa
Teşekkür aldı: 295 defa

Mesaj Numarası:#20  İleti moonfox » 21 Tem 2010, 10:06

slm mühendis sana katılıyorum bende borsada yeni sayılırım fakat dediğin gibi grafik yorumlarını araştırıyorum bu konuda yani grafik okumada bana yardımcı olabilirmisin teşklr ...
moonfox
Er

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 0 defa

Mesaj Numarası:#21  İleti MÜHENDİS » 09 Ağu 2010, 14:47

moonfox yazdı:slm mühendis sana katılıyorum bende borsada yeni sayılırım fakat dediğin gibi grafik yorumlarını araştırıyorum bu konuda yani grafik okumada bana yardımcı olabilirmisin teşklr ...

sn moonfox video ile grafik çalışmaları ile örnek çalışmalar aşağıdaki topikte yer almaktadır... :saygı

[url=http://forum.guncelborsa.com/muhendis/video-ile-egitim-ve-grafik-atolyesi-t2207-189.html]http://forum.guncelborsa.com/muhendis/video-ile-egitim-ve-grafik-atolyesi-t2207-189.html
[/url]
Kullanıcı avatarı
MÜHENDİS
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#22  İleti bjk_1903 » 05 Ekm 2010, 19:00

MÜHENDİS yazdı:arkadaşlar borsada kazanmanın yolu alt yapı oluşturmadan kitapları inceleyip oradan feyiz almaktan geçmez.. bu kitaplar mutlaka yararlı ama önce alt yapının oluşması grafik analizi öğrenilmesi, indikatörlerin açılımı gibi teknik temel alt yapıların oluşması lazım.. eğer grafik okumayı ordaki indikatörün yönlerini yorumlayabilmeyi öğrenememişseniz Emra Akdağ ın kitabı size yardım yerine zarar verebilir.. bu kitap orta derecede ekonomi borsa temel ve teknik analiz yapabileceklere çok yararlı olabilir..
mesela birçok borsa sitesinde grafik analizleri yapılıyor onları takip ederek grafik okumayı öğrenmeye çalışın öncelikle.. öğrendikçe kendi kendinize sorduğunuz soruların yanıtını aramaya başlayacaksınız zaten.. buda öğrenmeye başlamanın temelini oluşturur.. ekonomiyi, teknik çizimi ve grafiklerin karmaşıklığından hoşlanmıyorsanız borsada kazanmanız şanstan öteye geçmez yada tüyolarla macera ararsınız.. buda hoş olmayan sonuçlar doğurur.. önce gayret sizden gelmeli...
peki analizleri öğrenebilmek için en yararlı kitap sizce ne olabilir??
bjk_1903
Er

Mesaj Numarası:#23  İleti trkzync » 23 Kas 2010, 00:46

bjk_1903 yazdı:
MÜHENDİS yazdı:arkadaşlar borsada kazanmanın yolu alt yapı oluşturmadan kitapları inceleyip oradan feyiz almaktan geçmez.. bu kitaplar mutlaka yararlı ama önce alt yapının oluşması grafik analizi öğrenilmesi, indikatörlerin açılımı gibi teknik temel alt yapıların oluşması lazım.. eğer grafik okumayı ordaki indikatörün yönlerini yorumlayabilmeyi öğrenememişseniz Emra Akdağ ın kitabı size yardım yerine zarar verebilir.. bu kitap orta derecede ekonomi borsa temel ve teknik analiz yapabileceklere çok yararlı olabilir..
peki analizleri öğrenebilmek için en yararlı kitap sizce ne olabilir??

Mahmut Şahin Borsada Teknik Analiz: Trend Değişimlerinin Belirlenmesi ve Alım-
Satım Teknikleri, 1992

Bu kitap indikatörler(hepsi olmasa da en yaygın kullanılanları ) çok iyi ve anlşılır bir biçimde ele alıp, inceliyor.
trkzync
Er

Mesaj Numarası:#24  İleti MÜHENDİS » 23 Kas 2010, 08:59

Okumak-araştırmak lazım, dağarcığa ne kadar çok bilgi doldurursak o kadar kazancımız artar. taşıma suyla değirmen dönmez.. bol bol grafik analizi inceleyip kıyas yapacağız. internette yer alan onlarca site ve grafik var incelemeye değer. bazen bir sorunun yanıtını bir kaynaktan hemen bulmaktan ziyade netten uzun zamanda alsa sonunda araştırıp bulmak daha kalıcı oluyor. artık suyu kendi kaynaklarımızdan çıkaracağız başka yolu yok bunun..:saygı
Kullanıcı avatarı
MÜHENDİS
Bin Başı
Bin Başı

Önceki

Güncelborsa Piyasa ve Borsa Okulu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir