Ege Seramik üretime 1 ay ara verdi
İbrahim Polat Holding'in stratejik ortak arama çabalarına son verdiği ve kasım ayında yüzde 25 küçülme kararı alan Ege Seramik, üretime 1 ay süreyle ara verdiğini açıkladı.
Kasım ayında üretim ve personel sayısında yüzde 25 küçülme kararı alan Ege Seramik, şimdi de üretimine 1 ay süreyle ara verdi. Şirketten İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, aralık ayına ilişkin sipariş ve sevkiyatlarda yurtiçinde Kurban Bayramı, yurtdışında ise Noel tatili nedeniyle meydana gelen azalma ve fırınların rutin yıllık bakımlarının da yapılması amacıyla 6 Aralık 2008-11 Ocak 2009 tarihleri arasında üretime ara verildiği bildirildi.
Ege Seramik, kasım ayında küresel ekonomik krizin şirket üzerindeki etkileri nedeniyle üretimde ve buna bağlı olarak personel sayısında yüzde 25 daralmaya gitmişti. Maliyet artışı ve talep daralması ortamında rekabet gücünün korunması, esas faaliyetlerinin sağlıklı bir yapıda sürdürebilmesi, mevcut banka risklerinin artmasının önlenmesi amacıyla yüzde 25 küçülme kararı alan şirket tasarruf tedbirlerinin artırılarak sürdürüleceğini bildirmişti. İbrahim Polat Holding de bağlı ortaklığı Ege Seramik'te sahip olduğu hisseler ile ilgili olarak yabancı yatırımcılarla görüşmeler yapılması amacıyla nisan ayında verdiği yetkilendirmeyi 20 Kasım'da iptal etmişti.
Uşak Seramik'te bakım kararı
Bu arada, Uşak Seramik Kurban Bayramı süresince üretim faaliyetlerinin bir bölümüne ara verip üretim tesislerini bakıma aldığını açıkladı. Şirket tarafındanç cuma günü yapılan açıklamaya göre, özellikle spreyleme bölümünde planlı bakım ihtiyacının zaruri hale gelmesi nedeniyle Kurban Bayramı resmi tatil başlangıcından itibaren üretmi tesislerinin bakıma alınması ve bu bakımlar bitene kadar fabrikanın bir bölümünde üretim faaliyetlerine ara verileceği belirtildi. Yapılan açıklamada, yıl sonu kapasite kullanım oranının ise yüzde 95 olarak gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.