YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

DMSAS-Demisaş Döküm

Re: DMSAS-Demisaş Döküm

Mesaj Numarası:#10  İleti YAĞMUR » 21 Oca 2009, 16:54

***DMSAS*** Demisas Dokum Emaye Mamulleri Sanayi A.S. ile ilgili Ibrahim Gungor'den gelen yazi: 21.01.2009 tarihinde Demisas Dokum Emaye Mamulleri Sanayi A.S. hisse senetleriyle ilgili olarak 0,63 fiyattan toplam 20.000 adet satis islemi tarafindan gerceklestirilmistir. ***DMSAS*** (21/01/2009 - 16:33:21)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 0 defa

Mesaj Numarası:#11  İleti YAĞMUR » 26 Oca 2009, 13:49

***DMSAS*** Demisas Dokum Emaye Mamulleri Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Yonetim kurulumuzun sirket merkezinde yaptigi toplantisinda; Kuresel krizin etkileri sonucu, gerek yurtici gerekse yurtdisi musterilerimizin siparislerini daraltmalari ya da uretimlerini durdurmalarina paralel olarak, fabrikamizdaki uretimin 26 Ocak 2009 tarihinden itibaren 9 Subat 2009 tarihine kadar ve 23 Subat 2009 tarihinden itibaren 9 Mart 2009 tarihine kadar zorunlu olarak durdurulmasina, bu sureler icerisinde, zorunlu personel haric, mavi ve beyaz yakali fabrika calisanlarinin izne cikarilmasina karar verilmistir. ***DMSAS*** (26/01/2009 - 13:33:13)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#12  İleti YAĞMUR » 27 Oca 2009, 13:34

***DMSAS*** Demisas Dokum Emaye Mamulleri Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Yonetim kurulumuzun sirket merkezinde yaptigi toplantisinda; 1)Yonetim Kurului Baskani Sami Sucu'nun 26.01.2009 tarihinde kayitlarimiza gire istifa dilekcesinde, saglik sorunlari nedeni ile Yonetim Kurulu Baskanligi'ndan ve Uyeliginden istifa ettigini bildirmesi uzerine, istifalarin kabulu ile uhdesinde tavdi edilen birinci derece imza yetkisinin fek'ine, 2)Sami Sucu'nun istifasi ile bosalan Yonetim Kurulu Uyeligine, Turk Ticaret Kanunu'nun 315.maddesi ve ana sozlesme hukumleri geregi, ilk yapilacak genel kurul toplantisina kadar gorev yapmak uzere Fuat Sucu'nun secilmesine, 3)Yukaridaki hususlarin tescil ve ilanina oybirligi ile karar verilmistir. ***DMSAS*** (27/01/2009 - 08:53:22)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#13  İleti YAĞMUR » 27 Oca 2009, 13:36

***DMSAS*** Demisas Dokum Emaye Mamulleri Sanayi A.S.'nden gelen yazi: 26 Ocak 2009 tarihinde (bugun) yaptigimiz Ozel Durum Aciklamasi ile ilgili ek aciklamadir. -Izne cikan personel sayisi 495 kisidir. -Sendika ile gorusmeler devam etmektedir. Gorusme sonucuna gore kullandirilan iznin ucretli ve ya ucretsiz oldugu belirlenecektir. ***DMSAS*** (27/01/2009 - 08:53:49)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#14  İleti YAĞMUR » 28 Oca 2009, 17:45

***DMSAS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (27 OCAK 2009) Demisaş Döküm Emaye Mamulleri Sanayi A.Ş.’nin 26.01.2009 tarihli
yazısı aşağıya çıkarılmıştır.

“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği
uyarınca yapılan açıklamadır.

Yönetim kurulumuzun şirket merkezinde yaptığı toplantısında;

1)Yönetim Kurulu Başkanı Sami Sucu'nun 26.01.2009 tarihinde
kayıtlarımıza giren istifa dilekçesinde, sağlık sorunları nedeni ile
Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ve Üyeliğinden istifa ettiğini
bildirmesi üzerine, istifaların kabulü ile uhdesinde tavdi edilen
birinci derece imza yetkisinin fek'ine,

2)Sami Sucu'nun istifası ile boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine, Türk
Ticaret Kanunu'nun 315.maddesi ve ana sözleşme hükümleri gereği, ilk
yapılacak genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Fuat
Sucu'nun seçilmesine,

3)Yukarıdaki hususların tescil ve ilanına oybirliği ile karar
verilmiştir.”

(28/01/2009 - 08:47:02)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#15  İleti GÜNCEL-HABER » 30 Oca 2009, 08:59

Kriz önlemleri işe yaramadı, Demisaş 'kısa çalışma' istedi
Demisaş Döküm Ekim 2008'den beri aldığı kriz önlemleri bir işe yaramayınca, işletmenin devamlılığını sağlamak ve daha fazla işçi çıkartmamak için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma kararı aldı.

Küresel krize karşı son bir aydır bir dizi önlemler alan Demisaş Döküm, umudunu kısa çalışma ödeneğine bağladı. Azalan siparişler nedeniyle önce üretimi durduran, ardından 495 çalışanını izne çıkaran Demisaş Döküm, 23 Şubat-23 Mayıs arasındaki dönemde kısa çalışma ödeneğinden yararlanacak. Şirketten İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB), yapılan açıklamada, krizin tekstil sektöründeki ağırlığının giderek arttığı ve alınan tedbirlerin işletmenin devamını sağlayacak yeterlilikte olmadığı belirtilerek, kısa çalışma ödeneği için başvuruda bulunulacağı bildirildi.

Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket edildiğine dikkat çekilen açıklamada, fabrikada çalışan işçilerin işsiz kalmasını önlemek amacıyla zorunlu olarak bu uygulamanın tercih edildiği ifade edildi.

60 milyon TL borcu var

"Kısa çalışma" uygulaması ile ilgili gerekli başvuruları yapmaya hazırlanan Demisaş, toplu iş sözleşmesine ek sözleşme düzenlenmesine karar verdi. Eylül 2008 itibariyle 632 personeli bulunan Demisaş, Aralık 2008'de 69 personelinin işine son vermişti. Demisaş, 26 Ocak'ta azalan iç ve dış siparişleri nedeniyle üretimini 26 Ocak-9 Şubat 2009 ile 23 Şubat-9 Mart 2009 arasında zorunlu olarak durdurmaya karar vermişti. Şirket, bu süreler içerisinde, 495 personeline izin kullandıracak. 136.8 milyon TL'lik aktif büyüklüğü bulunan Demisaş'ın, kısa ve uzun vadeli borçlarının toplamı 60 milyon TL düzeyinde.

28 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunan şirketin satış gelirleri geçen yılın ilk dokuz aylık kısmında yüzde 38 artarak 123 milyon TL'yle çıktı. Geçen yılın ilk dokuz aylık kısmında faaliyet dışı finansal gelirleri yüzde 129 artarak 8.9 milyon YTL'ye çıkan şirketin, net kârı ise yüzde 159 artışla 9 milyon TL'ye yükseldi.

Yüzde 44'ü Sarkuysan'ın

Sermayesinin yüzde 44,4'ü Sarkuysan'a ait olan Demisaş, her türlü demir, döküm, emayeli mamuller ve emayeli döküm kaplar üretiyor. Şirketin ürettiği ürünler beyaz eşya ve otomotiv sektörüne yönelik olup; soğutma sektörü için döküm parçalardan ve otomotiv endüstrisi için sfero ve gri döküm parçalarından oluşuyor. 10.5 milyon dolar düzeyinde piyasa değeri bulunan Demisaş, üretim faaliyetlerini Bilecik'de bulunan 130.2 bin metrekarelik arazide gerçekleştiriyor.

Parsan 6 gün ara verecek

Makina parçaları üretimi yapan Parsan Makina da ekonomik durgunluk nedeniyle azalan yurtiçi ve yurtdışı siparişleri göz önüne alarak 2-7 Şubat arasında üretime 6 gün ara verdiğini açıkladı. Şirket, 12-22 Aralık 2008 arasında 8 gün, 29 Aralık 2008 ile 5 Ocak 2009 arasında da 5 gün olmak üzere toplam 13 gün üretime ara vermişti.

Kısa çalışma ödeneği nedir?

İşsizlik Sigortası Fonu içinde düzenlenen "kısa çalışma ödeneği", genel ekonomik kriz veya zorlayıcı nedenlerle işyerinde en az 4 hafta işin durması veya kısa çalışma hallerinde çalışan maaşlarının İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanmasını öngörüyor. Mevcut uygulamada işçilere bağlanan maaş 266 TL ile 533 TL arasında değişiyor. Maaş bağlanma süresi ise 3 ay olarak uygulanıyor.

Kısa çalışma ödeneğiyle ilgili olarak yapılan teknik heyet toplantısında kısa çalışma ödeneğinin süresinin 3 aydan 6 aya çıkarılmasına ve maaşın miktarının yüzde 50 artırılmasına ilişkin öneri kabul edildi. Yeni düzenlemenin TBMM'ye gelerek yasalaşması bekleniyor.

KRİZ DEMİSAŞ'I NASIL VURDU

* 17 Kasım-6 Aralık 2008 arasında 2 üretim hattını durdurdu.

* 12 Aralık-13 Aralık 2008 arasında üretimi tamamen durdurarak, personelini yıllık ücretli izne çıkardı.

* Mamul ve yarı mamul stoklarındaki şişkinliği önlemek için üretim faaliyetine 15 Aralık 2008 ile 5 Ocak 2009 arasında ara verdi.

* "DISA I" üretim hattını kapatıp, bu hattaki 69 işçinin işine son verdi.

* Şirketin 23 Ekim-5 Ocak arasında üretime ara verilen/verilecek olan toplam gün sayısı 55 oldu.

* 26 Ocak-9 Şubat 2009 ile 23 Şubat-9 Mart 2009 arasında 495 personeline izin kullandıracak.
Kullanıcı avatarı
GÜNCEL-HABER
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür aldı: 1 defa

Mesaj Numarası:#16  İleti YAĞMUR » 30 Oca 2009, 17:35

***DMSAS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (29 OCAK 2009) Demisaş Döküm Emaye Mamulleri Sanayi A.Ş.’nin 29.01.2009 tarihli

uyarınca yapılan açıklamadır..

Yönetim Kurulumuzun şirket merkezinde yaptığı toplantısında;

Küresel ekonomik krizin yurt genelinde ve özellikle sektörümüzdeki
etkilerinin giderek yoğunlaştığı, alınan ve uygulanan bir kısım
tedbirlerin işletmenin devamını sağlayacak yeterlikte olmadığı
görüldüğünden, hükümetçe alınmış ve alınacak tedbirlerin önümüzdeki
süreçte olumlu etkilerini göstereceği inancı ve sosyal sorumluluk
bilinci ile, fabrikamızda örgütlü Birleşik Metal İşçileri Sendikası
ile tüm işçilerimizi kapsar şekilde; 26.01.2009/08.02.2009 tarihleri
arasında işçilerimize ödenecek ücretin, 1/2 ücret+1/2 ikramiye
şeklinde uygulanacağına ilişkin olarak 01.01.2009/31.12.2010 dönemi
Grup Toplu İş Sözleşmesine Ek Sözleşme düzenlenmesine oybirliği ile
karar verilmiştir.”

(30/01/2009 - 08:38:54)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#17  İleti YAĞMUR » 30 Oca 2009, 17:38

***DMSAS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (29 OCAK 2009) Demisaş Döküm Emaye Mamulleri Sanayi A.Ş.’nin 29.01.2009 tarihli

uyarınca yapılan açıklamadır..

Yönetim kurulumuzun şirket merkezinde yaptığı toplantısında;

Küresel ekonomik krizin yurt genelinde ve özellikle sektörümüzdeki
etkilerinin giderek yoğunlaştığı, alınan ve uygulanan bir kısım
tedbirlerin işletmenin devamını sağlayacak yeterlikte olmadığı
görüldüğünden, hükümetçe alınmış ve alınacak tedbirlerin önümüzdeki
süreçte olumlu etkilerini göstereceği inancı ve sosyal sorumluluk
bilinci ile işçilerimizin işsiz kalmalarını önlemek amacıyla 4447
sayılı kanunun ek: 2 maddesinde düzenlenen Kısa Çalışma Uygulamasına
geçilmesinin zorunlu görüldüğüne,

Bu çerçevede 23.02.2009/23.05.2009 tarihleri arasında üç ay süreyle
Kısa Çalışma uygulanmasına, konuyla ilgili olarak ilgili mercilere
gerekli başvuruların yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.”

(30/01/2009 - 08:38:58)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#18  İleti cerrah » 14 Ağu 2009, 12:59

AP : DaaMISAS DOKUM EMAYE MAMULLERI SANAYI A.S. / DMSAS [] FINANSAL TABLO DIPNOT ACIKLAMALARI 14.08.2009 13:55:53
FINANSAL TABLO DIPNOT ACIKLAMALARI
---------------------------------------------------------------------------------------------
BU HABERIN KAP `IN SITESINDEKI ORJINAL HALI VE EKLI DOSYALARINI GOREBILMEK ICIN ASAGIDAKI LINK`I TIKLAYINIZ!
HTTP://WWW.KAP.GOV.TR/YAY/BILDIRIM/BILDIRIM.ASPX?ID=90636|
Kullanıcı avatarı
cerrah
Yüz Başı
Yüz Başı

Teşekkür etti: 14 defa
Teşekkür aldı: 25 defa

ÖncekiSonraki

D GRUBU HİSSE SENETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir