| ***CEMTS*** Cemtas Celik Makina Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Kuresel krizin olumsuz etkileri, Otomotiv ve Demir Celik sektorunde giderek agirlasmaktadir. Sirketimiz, yurtici ve yurtdisi tuketicilerinin ellerindeki asiri stoklarin yavas erimesi, yurtici ve yurtdisi pazarlarda gorulen daralma neticesinde asiri talep dususleri nedeniyle, 2009 yiliin ilk ayinda uretim faaliyetlerimiz yavaslayarak durma noktasina gelmis bulunmaktadir. Butun bu olumsuz etkilerden dolayi, Sirketimizin cesitli unitelerinden, emekliliklerini hak edenlerle birlikte, 2008 yili son ceyreginden bugune kadar, toplam 49 calisanimizin is akitlerine son verilmek zorunda kalinmistir. Is akitlerine son verilen calisan sayisinin, toplam calisan sayisina orani % 15 olup, odenen (kidem ve ihbar) tazminat tutari, toplam 730.437,76 YTL'dir. Calisanlarimizin is akitlerinin sonlandirilmasi karari Sirket Yonetimi tarafindan alinmis olup, bu konuda alinmis bir Yonetim Kurulu karari bulunmamaktadir. ***CEMTS*** (19/01/2009 - 12:16:17) |

| 19.01.2009 - 13:03 - Ulusal Pazar |
| Cemtaş |
| Çemtaş’da İşçi Çıkardı |
| Soru: Çemtaş’ın üretimi ve stokları hakkında bilgi verebilir misiniz? Çemtaş’a krizin etkisi ne yönde oldu? İşten çıkarma var mı? |
| Cevap: Çemtaş 19 Ocak 2009 tarihinde yaptığı açıklamada, global krizin olumsuz etkilerinin otomotiv ve demir çelik sektöründe giderek ağırlaştığı yönünde tespitte bulundu. Şirket aynı açıklamada yurtiçi ve yurtdışında tüketicilerin ellerindeki stokların yavaş eridiğini, pazarda yaşanan daralmaya bağlı olarak aşırı talep düşüşü yaşandığını dile getirdi. Tüm bunlara bağlı olarak Şirket içinde olduğumuz ocak ayında üretim faaliyeti yavaşlayarak durma noktasına geldi. Çemtaş mevcut gelişmeler karşısında 2008 yılı son çeyreğinden bu güne kadar toplam 49 çalışanını işten çıkardı. İs akitlerine son verilen çalışan sayısının, toplam çalışan sayısına oranı yüzde 15. Ödenen kıdem ve ihbar tazminatı tutarı ise 730 bin TL. |

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir