| ***BSOKE*** Batisoke Soke Cimento Sanayii T.A.S.'nden gelen yazi: Ekonomik gelismeler nedeniyle cimento ve klinker ihtiyacinin azalmasi ve gereksiz stok artisinin onlenmesi amaciyla, sirketimiz klinker uretiminin tamaminin 01.12.2008/31.01.2009 tarihleri arasinda durduruldugu daha once aciklanmisti. Bu defa soz konusu kosullarin devam etmesinden dolayi, klinker uretim hattimizdaki durusun son tarihi 19.04.2009'a kadar uzatilmistir. Bu nedenle oncelikle 14 calisanimizkarsilikli mutabakatla 19.01.2009 tarihinden itibaren 3 ay sureyle ucretsiz izne ayrilmis olup, ayrica 77 calisanimiz icin 19.01.2009'dan baslamak uzere 3 ay sureyle kisacalisma odenegi alinabilmesi icin Calisma Bakanligi'na muracaatta bulunulmustur. Bu muracaatin neticesi henuz sonuclanmamistir. Durus nedeniyle cimento uretim ve satisimizda herhangi bir etki olusmayacak olu, bu durumun mali tablolara da etkisi bulunmamaktadir. ***BSOKE*** (19/01/2009 - 16:40:27) |

| 19.01.2009 - 18:05 - Ulusal Pazar |
| Batısöke |
| Batısöke Klinker Üretimini Nisana Bıraktı |
| Soru: Batı Söke’nin ocak ayında klinker üretimine tekrardan başlaması gerekiyordu. Şirketin üretime başlayıp başlamadığını öğrenebilir miyim? |
| Cevap: Batısöke geçtiğimiz aralık ayında yaşanan global kriz nedeniyle çimento ve klinker ihtiyacının azaldığını belirtti. Şirket buna bağlı olarak klinker üretiminin 31 Ocak 2009 tarihine kadar durdurdu. Aynı açıklamada üretim durdurulması nedeniyle personelin çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Şirket 19 Ocak 2009 tarihinde yaptığı açıklamada ise olumsuz koşulların devam ettiğini belirterek klinker üretim hattındaki durdurmanın 19 Nisan 2009 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi. Batısöke aynı açıklamada 14 çalışanını anlaşarak 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkardı. Şirket 77 çalışanı hakkında ise 3 ay sureyle kısa çalışma ödeneği alabilmek için Çalışma Bakanlığı’na müracaat ettiğini belirtti. Bu müracaatın sonucunun henüz belli olmadığı yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Öte yandan yapılan açıklamada klinker üretiminin durdurulmasından dolayı çimento üretim ve satışına herhangi bir etkisinin olmadığı aynı şekilde Şirketin mali tablolarına da etkisinin olmadığını dile getirildi. |

| ***BSOKE***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (02 ŞUBAT 2009) Batısöke Söke Çimento Sanayii T.A.Ş.’nin 02.02.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. Ekonomik krizin etkilerinin sürmesi nedeniyle üretim hattımızda çalışan 81 personelimizin haftalık çalışma süreleri 02.02.2009 gününden itibaren 45 saatten 30 saate indirilmiş ve 30.04.2009 gününe değin sürmesi planlanan bu çalışma nedeniyle gerekli şartları taşıyan işçilerimiz için Türkiye İş Kurumu’na Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanabilmeleri amacıyla müracaat edilmiştir. İşbu koşulları taşımayan işçilerimiz ile de azaltılan çalışma sürelerinde ücretsiz izin almaları hususunda mutabık kalınmıştır.” (03/02/2009 - 08:40:56) |

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir