Batısöke kısa çalışma için başvurdu
Üretim hattında çalışan 81 personelin haftalık çalışma sürelerini 45 saatten 30 saate indiren Batısöke Çimento, kısa çalışma ödeneği için Türk İş Kurumu'na başvurdu.
Küresel krizin neden olduğu talep daralmasının etkilerini azaltmaya yönelik adımlarını sürdüren Batısöke Çimento, kısa çalışma ödeneği için Türkiye İş Kurumu'na başvurdu. Batısöke tarafından yapılan açıklamada ekonomik krizin etkilerinin sürmesi nedeniyle üretim hattında çalışan 81 personelin haftalık çalışma sürelerinin 2 Şubat 2009 tarihinden itibaren 45 saatten 30 saate indirildiği belirtildi. Açıklamada 30 Nisan 2009'a kadar sürmesi planlanan bu çalışma dolayısıyla gerekli şartları taşıyan işçiler için Türkiye İş Kurumu'na kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilmeleri amacıyla müracaat edildiği, bu koşulları taşımayan işçiler ile de azaltılan çalışma sürelerinde ücretsiz izin almaları konusunda mutabık kalındığı bildirildi.
19 Nisan'a kadar üretim yok
Sermayesinin yüzde 74,6'sı Batı Çimento'ya ait olan Batısöke Çimento, aralık ayının başında ekonomik gelişmeler nedeniyle çimento ve klinker ihtiyacının azalması ve gereksiz stok artışının önlenmesi amacıyla, klinker üretiminin tamamını, üretimin gerçekleştirildiği fırınlardaki yıllık revizyon çalışmasının tamamlanmasının ardından 1 Aralık 2008 itibari ile 31 Ocak 2009'a kadar durdurma kararı almıştı. Şirket talepteki daralmanın devam etmesi nedeniyle 19 Ocak'ta klinker üretimindeki duruşu 19 Nisan 2009 tarihine kadar uzattı. Bu kararın ardından 14 çalışanını ücretsiz izne çıkaran şirket, 77 çalışanı için de 19 Ocak 2009'dan başlamak üzere 3 ay süreyle kısa çalışma ödeneği alınabilmesi için Çalışma Bakanlığı'na başvurmuştu. Batısöke Çimento'da 248 personel istihdam ediliyor.