Mesaj Numarası:#16
jeys » 04 Mar 2010, 20:08
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İŞ YATIRIM, AKSİGORTA HİSSELERİNİ ÖNERİ LİSTESİNE DAHİL ETTİ
İş Yatırım, Aksigorta hisselerini öneri listesine dahil etti.İş Yatırım konu ile ilgili raporunda, Aksigorta hisselerini 2.70 TL fiyat, yüzde 48 yükseliş potansiyeli ve 'AL' tavsiyesi ile öneri listesine dahil ettiklerini belirtti.Raporda şu değerlendirme yapıldı:"Güçlü Yönler Sermaye yapısı, güvenilir marka Zayıf Yönler Sektörün zafiyetleri ve finansal gelirlere bağımlılık Fırsatlar Düşük penetrasyon seviyesi, yabancı ortak Tehditler Makroekonomik koşullarda bozulma Bloomberg haber ajansında yer alan bir haberde Sabancı Holding'in Aksigorta'daki hisselerinin bir kısmının büyük bir uluslararası yatırımcıya satışı için yetki vereceği belirtildi. Şirketin CEO'su Ahmet Dördüncü yaptığı açıklamada 10 gün içinde bir yetkilendirme yapmak istediklerini söyledi. Sabancı, ortaklığın alışılageldiği gibi yarı yarıya bir ortaklık olması mümkün görünmekte.Sabancı Holding’in Aksigorta’da %62 payı bulunuyor. Geriye kalan kısım ise halka açık. Sabancı Holding, %31 hissesinin satışı için kısa vadede harekete geçecek. Bu olay halihazırda beklentiler
dahilindeydi. Prim üretiminde %10 ile sınırlı paya sahip olmasına rağmen Akbank, Aksigorta’nın dağıtım kanalları arasındaki en güçlü büyüme potansiyelini ihtiva ediyor. Garanti ve Yapı Kredi Sigorta,banka dağıtım kanalında oldukça güçlü olan ve satış anlaşmalarında banka dağıtım kanalı ile ilgili ileriki hedefleri içeren satınalmalar olarak öne çıktı. Garanti-Eureko anlaşması gerçekten de çok yüksek
bir değerlemeden gerçekleşti. Ancak halen satınalma beklentisiyle işlem gören Yapı Kredi Sigorta hisselerine baktığımızda hayat-dışı sigortacılık işinin 2010 bweklentilerimize göre 2.5x PD/DD ile işlem gördüğünü söyleyebiliriz. Aksigorta için bu değer 1.4x düzeyinde. Kısa vadede Aksigorta’nın 2.0-2.5x çarpan bandına yükselmesi olası.Bu da cari fiyatlardan yaklaşık %71 düzeyinde yükselme potansiyeline işaret etmekte. Bu nedenle Aksigorta hisselerini önerili listemize dahil ediyoruz."