YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ALTIN ÖĞÜT: Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

AKALT-Akal Tekstil

Yetkili: korkut1016

Re: AKALT-Akal Tekstil

Mesaj Numarası:#10  İleti estonsedatte » 11 Kas 2008, 11:01

BARAbey yazdı:
estonsedat yazdı:bugün güzel alımlar oldu 62 ve 63 ten. sanırım yukarı devam edicek etmeside gerek zaten. elimizde mallarla bekliyoruz.

EVET BEKLEMEDEYİZ SEDAT.0.62. VE 0.63 DEN BİRAZ DAHA ALIM YAPILABİLİR Mİ?

piyasayı vermeseler sanki gideğim diyor. ama 2 haftadır çok sağlam duruyor ve düşmüyor son 2gündürde gideceğim diyor.
estonsedatte
Teğmen
Teğmen

Teşekkür etti: 2 defa
Teşekkür aldı: 3 defa

Mesaj Numarası:#11  İleti estonsedatte » 12 Kas 2008, 17:15

taş gibi duruyosun hep aynı yerinde bu kadar kötü piyasaya rahmen. şu piyasa hafif kafa kaldırsın yukarı hareketini yapıcaksın biliyorum;)
estonsedatte
Teğmen
Teğmen

Mesaj Numarası:#12  İleti estonsedatte » 07 Oca 2009, 11:14

elimde 20 bin lot vardi. 0.55 ten 3 hafta once diger bi kagitta maliyet dusurmek icin ciktim. digerinin daha once hareket yapacagini tahmin ediyodum ama yanildim. gidecegi belliydi ama kismet degilmis napalim
estonsedatte
Teğmen
Teğmen

Mesaj Numarası:#13  İleti memocan16 » 07 Oca 2009, 11:52

sedat bey nasip de ne varsa o kadar oluyor be
ben de sen tavsiyelein üzerine ekranıma almıştım izliyordum
ancak kısmette yoksa olmuyor
Kullanıcı avatarı
memocan16
Teğmen
Teğmen

Teşekkür etti: 0 defa
Teşekkür aldı: 1 defa

Mesaj Numarası:#14  İleti YAĞMUR » 07 Oca 2009, 17:38

AKALT-AKIPD BİRLEŞMESİ HAKKINDA
Akkök Şirketlerinden iki tekstil firması Ak-Al Tekstil Sanayii A.Ş. ile Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre
Fabrikaları T.A.Ş AK-AL çatısı altında birleşme kararı aldılar. Birleşmeye ilişkin işlemlere
başlanılmıştır. Tahminimize göre yıl sonu bilançoları esas alınarak birleşme
gerçekleşecektir. Ancak biz 9 aylık sonuçlara göre bir değerleme çalışması yaparak
öngörüde bulunmaya çalıştık. Buna göre değiştirme oranı, özvarlıklara göre yaptığımız
hesaplamada 0.59 olurken, piyasa değerine göre yaptığımız hesaplamada 0.91 olmuştur.
Bu rakamın ortalaması ise 0.75 olmaktadır. Tahminimizce bilirkişi yada değerleme
uzmanları AKIPD’nin AKALT’daki % 28 payını da dikkate alarak ve INA yöntemi
kullanarak veya tasfiye yaklaşımı ile daha gerçekçi bir sonuca ulaşmaya çalışacaktırlar.
Ancak bizim bulduğumuz en yüksek rakam olan 0.91 bile AKIPD yatırımcılarının mevcut
fiyalarda birleşmenin gerçekleşmesi halinde zarar edeceklerini göstermektedir. Bu
nedenle satış önerilebilir. AKALT ise 0.23 PD/DD ile oldukça ucuz gözükmektedir. Bu
nedenle ilk etapta bu habere olumlu tepki vermesini bekleyebiliriz. AKALT’ın AKIPD’den
daha fazla prim yapması normal olacaktır.
ARBİTRAJ HESABI ve ÖNERİ
Yöntem
Fiyat
6 Ocak Özvarlık Piyasa Değeri Ortalama
Değiştirme Oranı 0.59 0.91 0.75
AKIPD 0.63
AKALT 0.69 0.37 0.57 0.47
İSKONTO -46% -17% -32%
AKIPD SAT AKIPD SAT AKIPD SAT
ÖNERİ
1. HESAPLAMA YÖNTEMİ: ÖZVARLIKLAR
06.01.2009 AKALT AKIPD YENİ(a+b)
(a) (b) (c=a+b)
Öz Varlıklar (YTL) 90,445,255 35,476,928 125,922,183
Ödenmiş Sermaye (YTL) 30,000,000 20,000,000 50,000,000
Defter Değeri (YTL) 3.015 1.774 2.518
Hisse Fiyatı (06/01/2009) (TL) 0.69 0.63
Piyasa Değeri/Defter Değeri 0.23 0.36
Birleşme Oranı: 90,445,255 0.718 0.71826308
125,922,183
A
Birleşme Sonrası Ulaşılacak Sermaye 30,000,000 41,767,426
0.718
AKALT-AKIPD BİRLEŞMESİ SENARYOSU (30.09.2008 bilançosu ile ÖZVARLIK YÖNTEMİ)
Birleşme sonrası AKALT’ın artıracağı sermaye tutarı : 11,767,426 TL (artırım oranı %
28.2) olacaktır.
Değiştirme Oranı: (Artan sermaye / Devir olan şirket önceki sermaye )
Buna göre bu birleşmede değiştirme oranı 11,767,426 / 20,000,000 =0.59 olacaktır.
Bu hesaplamaya göre devrolacak AKIPD hissedarlarına her 1 YTL nominal değerdeki
AKIPD hisse karşılığında 1 YTL nominal değerli 0.59 adet AKALT hissesi verilecektir.
2. HESAPLAMA YÖNTEMİ: PİYASA DEĞERİ
06.01.2009 AKALT AKIPD YENİ(a+b)
(a) (b) (c=a+b)
Şirket'in Piyasa Değeri (YTL) 20,700,000 12,600,000 33,300,000
Ödenmiş Sermaye (YTL) 30,000,000 20,000,000 50,000,000
Hisse Fiyatı (06/01/2009) (TL) 0.69 0.63
Birleşme Oranı: 20,700,000 0.622
33,300,000
Birleşme Sonrası Ulaşılacak Sermaye 30,000,000 48,260,870
0.622
AKALT-AKIPD BİRLEŞMESİ SENARYOSU (30.09.2008 bilançosu ile PİYASA DEĞERİ YÖNTEMİ)
Birleşme sonrası AKALT’ın artıracağı sermaye tutarı : 18,260,870 TL (Artırım oranı % 37.8)
olacaktır.
Değiştirme Oranı: Artan sermaye / Devir olan şirket önceki sermaye
Buna göre bu birleşmede değiştirme oranı 18,260,870 / 20.000.000 = 0.91 olacaktır.
Bu hesaplamaya göre devrolacak AKIPD hissedarlarına her 1 YTL nominal değerdeki
AKIPD hisse karşılığında 1 YTL nominal değerli 0.91 adet AKALT hissesi verilecektir.

BİRLEŞME SÜRECİ : MİGROS ÖRNEĞİ İLE

1- Migros Yönetim Kurulu, l Şubat 2006 tarihli toplantısında, Tansaş'ın 2005 yıl sonu
konsolide olmayan mali tabloları üzerinden birleştirilmesine ve birleşmenin Tansaş'ın tüm
aktif ve pasiflerinin bir kül halinde Migros'a devrolunması yolu ile gerçekleştirmesine karar
verdi.
2- 28 Mart 2006 tarihinde Tansaş'ın Migros Türk T.A.Ş. (Migros) ile birleşilmesine izin
verilmesi hususunda Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yapılmıştır.
3- Migros ve Tansaş pay sahipleri 26 Haziran 2006 tarihinde yaptıkları Olağanüstü
Genel Kurul Toplantılarında, Tansaş'ın 31.12.2005 tarihi itibarıyla mevcut tüm aktif ve
pasiflerinin bir kül halinde Migros tarafından devir alınması suretiyle birleşmesine karar
vermişlerdir.
4- Pay değişim işlemleri, 3 Ağustos 2006 tarihinde gerçekleşmiştir.
AKALT-AKIPD birleşme işleminde henüz yukardaki maddelerden ilki
gerçekleşmiştir. Sırada;
- Değerleme çalışmaları kapsamında birleşme oranının belirlenmesi amacıyla Ticaret
mahkemelerine başvuruda bulunup bilirkişi raporu alınacak ve bu raporlarla SPK'ya
müracat edilmesi (Değişim oranı bu tarihte açıklanır) TAHMİNEN MART SONU
- İki şirketin olağanüstü genel kurullarını toplayıp birleşme kararı alması TAHMİNEN
HAZİRAN SONU
- Nihai değişimin gerçekleşmesi ile CYTAŞ'ın ortadan kalkması söz konusudur.
TAHMİNEN TEMMUZ SONU
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür aldı: 0 defa

Mesaj Numarası:#15  İleti GÜNCEL-HABER » 08 Oca 2009, 09:15

Akkök Grubu krizi tekstilde birleşme ile atlatacak

Krizde rekabet avantajı yaratmak isteyen Akkök Şirketler Grubu, triko ipliği üretimi yapan Ak-Al Tekstil ile yünlü kumaş dokuma alanında çalışan Aksu İplik şirketlerini, Ak-Al çatısı altında birleştiriliyor.

Dünya çapında yaşanan ekonomik darboğazın neden olduğu kâr marjlarındaki düşüş ve pazar daralması Akkök Şirketler Grubu'nu tekstil sektöründe temsil eden iki köklü şirketin birleşmesine yol açtı. Triko ipliği üretimi yapan Ak-Al Tekstil ile yünlü kumaş dokuma alanında çalışan Aksu İplik şirketleri "Ak-Al" altında birleştiriliyor. Birleşmeyle üretim parklarında sadeleştirilmeye gidilerek üretim maliyetlerinde düşüş ve satın alma, lojistik gibi kalemlerinde de tasarruf sağlanması hedefleniyor. Bundan 56 yıl önce kurulan Aksu İplik, bugün ağırlıklı yünlü tekstil olmak üzere, kadın ve erkek giyimi için yıllık 5 milyon metre kumaş üretimi gerçekleştiriyor. Akkök Grubu'nun 34 yıllık şirketi Ak-Al Tekstil ise akrilik-yün karışımlı kamgarn iplik üretiminin yüzde 50'sini ihraç ediyor.

Zorluklar göğüslenecek
Konuyla ilgili dün yazılı bir açıklamada bulunan Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, özellikle küresel rekabet koşullarından oldukça fazla etkilenen tekstil sektöründe birbiriyle sinerji oluşturacak şirketlerin birleştirilerek, maliyetlerin aşağı çekilmesi, verimliliğin artırılmasının sağlanacağını söyledi. Bu sayede şirketlere rekabet avantajı kazandırılmasının hedeflendiğini kaydeden Berkman, "Küreselleşme, uluslararası rekabet ve dünya ekonomisindeki entegrasyon süreci Akkök Şirketler Grubu'nu 2005 yılında belirlemiş olduğu yeniden yapılanma stratejisi doğrultusunda belirli sektörlere yöneltmiş; bu kapsamda, enerji, kimya, tekstil, gayrimenkul ve liman işletmeciliği odaklanılan alanlar olarak belirlenmiştir. Kendi faaliyet alanının öncüleri olan iki şirketin birleşmesi sayesinde, büyüme ve sektörün getirdiği zorlukların beraberce göğüslenmesi planlanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Kontrol değişmeyecek
Ak-Al Genel Müdürü Cengiz Taş ise dünya çapında yaşanmakta olan ve her sektörü etkisi altına alan darboğazın yanında uzun süredir iç ve dış kaynaklı rekabet koşullarına bağlı kâr marjlarının düşmesinin tekstil sektörünün yeni pazar yaratma ve yatırım imkanlarını önemli ölçüde daralttığını söyledi. Sektörde yaşanan bu sorunların ürün çeşitlemeleri, verimlilik artışları ve maliyet iyileştirmeleri ile aşılabileceğini kaydeden Taş, Ak-Al ile Aksu birleşmesinin bu düşünceyle gerçekleştiğini belirtti. Taş, Ak-Al ve Aksu'nun yönetim ve çalışma politikalarının Akkök Şirketler Grubu tarafından yönetildiği göz önünde bulundurulduğunda, birleşme işleminin aynı gruba dahil olan şirketler arasında gerçekleştiği dolayısıyla kontrolün el değiştirmeyerek aynı grup içerisinde kalacağını vurguladı.

Maliyetler düşürülecek
Aynı hakim ortağa sahip olan ve stratejik kararların ortak platformda belirlendiği iki şirkette, fonksiyonel yönetim birimlerinin de ortak olduğu, mevcut sinerjinin artırılacağı ve maliyetlerin düşürüleceği rekabetçi bir yapı hedeflendiğini kaydeden Taş, Aksu'da yakın dönemde devre dışı bırakılan iplik üretim tesisi nedeniyle Ak-Al'ın iplik üretim kapasitesinin daha verimli kullanılacağı ve grup içerisinde mükerer üretim parklarında sadeleştirilmeye gidileceğini bildirdi. Bu yolla üretim maliyetlerinin düşürülmesinin amaçlandığını, her iki şirketin bünyesinde yer alan ve birleşme nedeniyle tekarar eden satın alma, lojistik, sabit kıymetler ve bilgi teknolojileri gibi maliyet kalemlerinde de tasarruf sağlanmış olacağına dikkat çeken Taş, "Birleşme sonrasında her iki şirketin sahip olduğu markaların, varlıkların ve yeni şirketin değeri güçlendirilecek ve yatırım imkanları da artırılacaktır" dedi.

Aksu, Ak-Al'ın ana ortağı
Akkök Şirketler Grubu, tekstil sektöründeki iki köklü şirketin birleşmesini yaşı daha genç olanın çatısı altında yapıyor. 1952 yılında kurulan Aksu İplik, ağırlıklı yünlü tekstil olmak üzere yıllık 5 milyon metre kumaş üretimi yapıyor. 1974 yılından kurulan Ak-Al ise akrilik ve akrilik-yün karışımlı kamgarn iplik üretiminin yüzde 50'sini dış pazarlara yönelik gerçekleştiriyor. Sermayesi 30 milyon TL olan ve ana ortağı yüzde 26,85 ile Aksu İplik olan Ak-Al Tekstil'in borsadaki hisseleri son iki günde yüzde 31 oranında değer kazandı. Aksu İplik'in ise 20 milyon TL olan sermayesinde en yüksek pay yüzde 71,5 ile Akkök Sanayi Yatırım'ın elinde bulunuyor. Aksu İplik hisseleri son iki günde yüzde 36 değer kazanırken, şirketin piyasa değeri 9.8 milyon dolara çıktı.
Kullanıcı avatarı
GÜNCEL-HABER
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#16  İleti GÜNCEL-HABER » 13 Oca 2009, 09:43

12.01.2009 - 22:34 - Ulusal Pazar
Akal Tekstil
Akal’ın Aksu İplik İle Birleşme Oranı

Soru: Ak-Al Tekstil ve Aksu İplik Şirketleri arasındaki birleşme duyurusu kamuya açıklandı. Bu iki şirketin birleşmesi nasıl olur? Hisse Fiyatları nasıl bir değerlenmeye tabi tutulur?

Cevap:Akkök Grubu içinde yer alan Ak-Al Tekstil ile Aksu İplik 6 Ocak 2009 tarihli kendi yönetim kurulu toplantılarında birleşmeyle ilgili ön karar aldılar. Her iki şirketin kendi yönetim kurulunda alınan bu ön karara göre Aksu İplik bir bütün olarak Ak-Al Tekstil’in bünyesine katılmak suretiyle birleşme gerçekleşecek.
Referans gazetesinin 8 Ocak 2009 tarihli haberinde tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıyı aşabilmek amacıyla birleşme yoluna gidildiği ve bu yolla maliyetlerin düşürülmeye çalışıldığı belirtilmekte.
Her iki şirketin birleşmesin tamamlanması belli bir prosedürün gerçekleşmesinin ardından sağlanacak. Henüz her iki şirket ön karar almış bulunmakta. Birleşme muhtemelen her iki şirketin dokuz aylık bilançoları baz alınarak gerçekleştirilecek.
Hisselerin birleşme oranların tespitini amacıyla öncelikle her iki şirketin değerinin tespiti gerekmekte. Bu amaçla her iki firmanın bağımsız denetim firması tarafından incelenmesi gerekecek. Belirlenen değere göre hisse değişim oranları ortaya çıkacak. Bu aşamada değişim oranı hakkında tahminde bulunmak yanlış olacaktır.
Kullanıcı avatarı
GÜNCEL-HABER
Bin Başı
Bin Başı

Mesaj Numarası:#17  İleti YAĞMUR » 30 Oca 2009, 17:51

***AKALT***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (29 OCAK 2009) Ak-Al Tekstil Sanayii A.Ş.’nin 29.01.2009 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.

“İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu'nun 158740 sicil numarasında
kayıtlı Bozüyük Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri Anonim Şirketi
ünvanlı şirket 08.10.2008 tarihinde yapılan tescil ile yine aynı
memurluğun 127284 sicil numarasında kayıtlı şirketimiz ile
birleşmiştir.

Türk Ticaret Kanunu'nun 150. maddesinde öngörülen 3 aylık itiraz
suresi içinde herhangi bir itiraz davası açılmamış ve İstanbul
Ticaret Sicili Memurluğu'na bu konuda bir bildirimde bulunulmamıştır.

Bu nedenle Ak-Al Tekstil Sanayii Anonim Şirketi ile birleşerek hükmi
şahsiyeti sona eren 158740 sicil no.lu Bozüyük Orman Ürünleri Sanayi
Tesisleri Anonim Şirketi ünvanlı şirketin sicil kaydının silinmesine
yönelik ilan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 26 Ocak 2009
tarihli ve 7235 sayılı nüshasının 335. sayfasında yayınlanmıştır."

(30/01/2009 - 08:40:31)
Kullanıcı avatarı
YAĞMUR
Bin Başı
Bin Başı

Teşekkür aldı: 0 defa

Mesaj Numarası:#18  İleti YAĞMUR » 05 Şub 2009, 11:29

***AKALT***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (04 ŞUBAT 2009) Ak-Al Tekstil Sanayii A.Ş.’nin 04.02.2009 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.

“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği
uyarınca yapılan açıklamadır.

Şirketimizin 04.02.2009 tarihli Yönetim Kurulu kararı uyarınca,

Mali kriz olarak başlayan ve reel sektöre sıçrayan dünya krizinin
tekstil piyasasına olan etkilerinin sürmesi ile meydana gelen talep
daralması ve belirsizlik neticesinde,

1) Ak-Al Alaplı fabrikamızda 7 gün üretimden 6 gün üretime (4’lü
vardiya sisteminden 3’lü vardiya sistemine) geçilmesine,

2) Üretimde yaklaşık % 15 azalma sağlayacak bu küçülme nedeni ile
kesin rakam daha detaylı çalışmalarda bildirilmek üzere 60-70
arasında çalışanımızın iş akitlerinin İş Kanunu ve ilgili mevzuat